Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Πιο καλή η μοναξιά...

Ο ΠΑΟ με την επικράτησή του επί του ΠΑΟΚ, παρέμεινε μόνος στην κορυφή. Νίκες για Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Παραίτηση Μυτιληναίου στον Ηρακλή

Ο Λυμπερόπουλος πανηγυρίζει το γκολ του μαζί με τον Καραγκούνη

Sportidea

Ο Λυμπερόπουλος πανηγυρίζει το γκολ του μαζί με τον Καραγκούνη
Τη μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι της «Λεωφόρου». Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, οι «πράσινοι» αν και είχαν δύσκολο έργο έναντι της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ωστόσο υπερασπίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο την έδρα τους αλλά και την πρωτιά, καταβάλλοντας τον αντίπαλό τους με 1-0. Πλέον, μέλημα του Σέρχιο Μαρκαριάν είναι να κρατήσει χαμηλούς τόνους στην ομάδα του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Παράλληλα, το ενδιαφέρον των «πρασίνων» στρέφεται και στα μεταγραφικά, μετά την είδηση ότι η Γουέστ Χαμ επιθυμεί να δοκιμάσει και αν τελικά της «κάνει», να αποκτήσει τον Λεωνίδα Βόκολο.

Στο μεταξύ με νίκες συνέχισαν την πορεία τους στη διοργάνωση οι άλλοι «μνηστήρες» του τίτλου, Ολυμπιακός και ΑΕΚ. Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι», δε δυσκολεύτηκαν να επαναφέρουν το καλό κλίμα στην ομάδα τους, πετυχαίνοντας μια άνετη εκτός έδρας νίκη με 4-1 έναντι της Καλλιθέας, ενώ η «Ενωση», έχοντας τον Ντέμη Νικολαΐδη στη σύνθεσή της, επικράτησε δύσκολα στο «Νίκος Γκούμας» του Αιγάλεω με 3-2.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσίασε η κόντρα ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ηρακλή, όχι μόνο για τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο γήπεδο αλλά και για τα όσα συνέβησαν μετά. Ο «Γηραιός», ο οποίος ηττήθηκε με 3-1, έπειτα από τη λήξη της αναμέτρησης διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα καθοριστικά όπως αποδείχτηκε σφυρίγματα του διαιτητή Κοντογιαννίδη (συνδέσμου Ξάνθης), ενώ ο πρόεδρός του Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε αποφασισμένος να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του, οργισμένος όπως τόνισε από τη διαιτησία του Κοντογιαννίδη. Την ίδια ώρα, ανακοίνωση με την οποία εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει ο Μυτιληναίος στο ποδόσφαιρο και στον Ηρακλή, εξέδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, Θανάσης Κανελλόπουλος, αφήνοντας αιχμές για «μη ανθρώπινα λάθη» του διαιτητή Κοντογιαννίδη. Βαρύ κλίμα, όμως, επικρατεί και στους κόλπους της Ξάνθης, καθώς κανένας ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα υπέστη μια αναπάντεχη εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Ακράτητο. Παράλληλα, ο πρόεδρος των «ακριτών», έδειξε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την ήττα και τιμώρησε τους παίχτες της ομάδας, επιβάλλοντάς τους πρόστιμο 20.000 ευρώ αλλά και μίνι προετοιμασία των ποδοσφαιριστών, που περιλαμβάνει τη διαρκή παραμονή τους στο Αθλητικό Κέντρο, και μοναδική μέρα για ρεπό την Τρίτη. Το «κύμα» του άσχημου κλίματος, όμως, παρέσυρε και τον Αρη, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το μικρό εμπόδιο της ουραγού Παναχαϊκής, καθώς παραχώρησε ισοπαλία στου Χαριλάου, με 1-1. Τα άλλα δύο ματς, ολοκληρώθηκαν ως εξής: ΠΑΣ Γιάννενα- Προοδευτική 2-1, Ιωνικός- Πανιώνιος 1-2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ