Τρίτη 28 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Ξεσηκωνόμαστε κατά της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας και καλούμε το λαό της Αθήνας, του Πειραιά, συνολικά όλης της χώρας, να διαδηλώσει μαζικά την αντίθεσή του στο νέο πόλεμο. Στις 15 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι, στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια και στη συνέχεια στην πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμή μας, με όλους τους λαούς του κόσμου που κινητοποιούνται κατά του βρώμικου και άδικου πολέμου των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ. Αυτά ήταν τα μηνύματα που έστειλαν οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων που πήραν χτες το απόγευμα μέρος στη σύσκεψη που διοργάνωσε η ΕΕΔΥΕ, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.

Με νωπές τις μνήμες απ' τη μεγαλειώδη κινητοποίηση του Ναυπλίου, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, συνταξιούχοι, μέλη φιλειρηνικών οργανώσεων, μαζικών κινήσεων, μετανάστες, αλλά και πολλοί προοδευτικοί άνθρωποι χτες το απόγευμα, συζήτησαν, κατέθεσαν τις σκέψεις τους και επεσήμαναν ότι πορεύονται και διαδηλώνουν με όλους όσοι αγωνίζονται με συνέπεια, χωρίς μισόλογα και σκοπιμότητες.

Στις παρεμβάσεις τους, οι εκπρόσωποι των φορέων υπογράμμισαν ότι ο αγώνας κατά του πολέμου των ιμπεριαλιστών, είναι παράλληλα αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών των λαών που πλήττονται βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική των εκπροσώπων της νέας τάξης πραγμάτων. Συγχρόνως μέσα από τις παρεμβάσεις τους, χαρακτήρισαν υποκριτικές τις δηλώσεις πολλών κυβερνητικών στελεχών χωρών - μελών της ΕΕ και της ελληνικής τονίζοντας ότι είναι προκλητικό να θέλουν εκείνοι που συντάχτηκαν με την επιθετική πολιτική του ΝΑΤΟ και τη δολοφονία λαών, να εμφανίζονται σήμερα ως φιλειρηνιστές!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ