Πέμπτη 30 Γενάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΚΕ
Λαϊκή πάλη ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, για τα μέτρα του υπουργείου Πολιτισμού στο ποδόσφαιρο

Τους πραγματικούς στόχους των μέτρων που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και την απόστασή τους από τα πραγματικά προβλήματα του αθλήματος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα το ΚΚΕ επισημαίνοντας «ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική κάθαρση από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που με την πολιτική τους δημιούργησαν και συντήρησαν τη σημερινή κατάσταση», αναδεικνύει την ανάγκη μιας άλλης πολιτικής με επίκεντρο τους νέους και τις πραγματικές ανάγκες τους και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των εκφραστών του. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Τα πραγματικά προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν τη ρίζα τους στη διείσδυση του κεφαλαίου σ' αυτό. Η επιδίωξη είναι τα κέρδη, η πολιτική παρέμβαση και η χειραγώγηση των λαϊκών μαζών, στο όνομα, δήθεν, της ανάπτυξης του αθλητισμού και του θεάματος. Γι' αυτό ακριβώς και το αποτέλεσμα είναι η κατάσταση σ' ένα κατ' εξοχήν λαϊκό άθλημα να αναδίδει δυσοσμία απ' όλους τους πόρους, αφού βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη οι εξαγορές, τα στημένα παιχνίδια, οι εκβιασμοί.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Πολιτισμού αποτελούν προσπάθεια να καλλιεργηθούν αυταπάτες περί μιας δήθεν κάθαρσης. Το ενδεχόμενο, για λόγους δημιουργίας εντυπώσεων και εξυπηρέτησης διαφόρων στόχων, να υπάρξουν κάποιοι "αποδιοπομπαίοι τράγοι", δε σημαίνει και ότι "το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο". Κάθαρση πραγματική δεν μπορεί να υπάρξει από εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που με την πολιτική τους δημιούργησαν και συντήρησαν τη σημερινή κατάσταση, ενώ υπερασπίζονται με πάθος τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Οπως δεν υπήρξε εδώ και περίπου είκοσι χρόνια, σε πείσμα των ίδιων επανειλημμένων κυβερνητικών διακηρύξεων, οι οποίες ουδέποτε εφαρμόστηκαν, δίχως ν' αναλαμβάνονται ευθύνες γι' αυτό από τους κατεξοχήν υπευθύνους, δηλαδή την κυβέρνηση.

Το θέμα του ποδοσφαίρου και γενικά του αθλητισμού πρέπει να γίνει υπόθεση της λαϊκής πάλης που θα στρέφεται κατά της εμπορευματοποίησής του. Το όραμα για το λαό και τη νεολαία πρέπει να είναι η διαμόρφωση των προϋποθέσεων για να υπάρξει μαζικός λαϊκός αθλητισμός, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας της νεολαίας και όχι στην απαξίωσή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ