Τετάρτη 5 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Ποια η στάση της ελληνικής κυβέρνησης;

Βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Εξωτερικών για τη στάση της κυβέρνησης μπροστά στην κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο...

Γραπτή Ερώτηση για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο που προκαλεί τους τελευταίους μήνες η πολιτική της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ, Τζ. Ου. Μπους υπέβαλλαν χτες στον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη.

Το κείμενο της Ερώτησης των δύο βουλευτών έχει ως ακολούθως:

«Τις τελευταίες μέρες η ένταση στη χερσόνησο της Κορέας έχει ανέβει ως αποτέλεσμα των αμερικανικών κινήσεων στην περιοχή και απέναντι στη ΛΔ Κορέας.

Οπως δημοσιεύεται στον ημερήσιο Τύπο, οι ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού, ενώ έχουν δημοσιευτεί και συγκεκριμένα σενάρια μίας πιθανής επίθεσης εναντίον της ΛΔ Κορέας.

Παράλληλα οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει κατ' επανάληψη την πρόταση που έχει καταθέσει η ΛΔ Κορέας από τον Ιούλη του 2002 για την υπογραφή συμφώνου μη επίθεσης, ενώ η παραβίαση εκ μέρους τους των διμερών υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει με τη συμφωνία του 1994 υποχρέωσε τη ΛΔ Κορέας να ξαναρχίσει το πρόγραμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικούς σταθμούς.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός:

  • Ποια θα είναι η συγκεκριμένη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή;
  • Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση και πότε, ώστε οι ΗΠΑ να σεβαστούν τις διμερείς δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και να συνυπογράψουν συνθήκη μη επίθεσης με τη ΛΔ Κορέας;».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ