Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΕΒΕΖΑ
Χάθηκαν ζωές εξαιτίας έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων

Eurokinissi

Ενα πολύ δυσάρεστο γεγονός συγκλόνισε χτες την τοπική κοινωνία της Πρέβεζας και των Ιωαννίνων. Στις 8.30 το πρωί στη γέφυρα Καστριού στο Φανάρι Πρέβεζας (ένα σημείο που σε κάθε δυνατή βροχή κόβεται στα δύο από τα νερά του ποταμού Αχέροντα), ο 53χρονος δάσκαλος Παναγιώτης Πάτσης από τα Σερβιανά Ιωαννίνων μαζί με τον 5χρονο γιο του Γιώργο έχασαν τη ζωή τους, όταν επιχείρησαν να διασχίσουν το πλημμυρισμένο κομμάτι του δρόμου με το αυτοκίνητό τους. Προσπαθούσαν να φτάσουν στο σχολείο του Μεσοποτάμου, όπου ο δάσκαλος υπηρετούσε. Το ορμητικό νερό παρέσυρε το αυτοκίνητο και το έριξε σε βάθος τριών μέτρων. Στις 2 μ.μ. η Πυροσβεστική εντόπισε και ανέσυρε το αυτοκίνητο, οπότε διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη περιοχή του Φαναρίου, είχε πλημμυρίσει πάλι πριν τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του 2003. Τότε, υποψήφιοι δήμαρχοι και νομάρχες του κυβερνώντος κόμματος ή αντιπολιτευόμενοι, είχαν περάσει από τους πλημμυροπαθείς και μοίραζαν υποσχέσεις. Τότε οι «Νέοι Ορίζοντες» (ΝΑΣ Πρέβεζας) είχαν επισημάνει με ανακοίνωσή τους, ότι με τα λόγια τίποτα δε γίνεται και είχαν καταγγείλει την αδιαφορία της πολιτείας και την παντελή έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, καθώς και το ότι ο Αχέροντας δεν καθαρίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για την περιοχή του Φαναρίου έντονη διαμαρτυρία έχει υποβάλει και ο Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων Αχέροντα προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, το υπουργείο Γεωργίας και τη ΓΓ Περιφέρειας Ηπείρου, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, γιατί βαθιά ρήγματα δημιουργήθηκαν σε αρδευτική διώρυγα που βρίσκεται πάνω από το Βουβοπόταμο και διοχετεύει νερό σε 20 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στον κάμπο Φαναρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι κάτοικοι του Δημοτικού Διαμερίσματος Βουβοποτάμου του Δήμου Φαναρίου έχουν προσφύγει σε δικηγόρο για την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον εισαγγελέα Πρέβεζας.

Να σημειωθεί ότι η διώρυγα αυτή είναι τσιμεντένια και τέθηκε σε λειτουργία πριν από 10 χρόνια. Μετά τις πρόσφατες βροχές παρουσίασε ρήγματα σε τουλάχιστον πέντε σημεία. Οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι η κατάσταση αυτή οφείλεται σε κακοτεχνίες και τονίζουν ότι με τη λειτουργία της διώρυγας υπάρχει κίνδυνος το νερό να παρασύρει όλο τον οικισμό Βουβοποτάμου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ