Πέμπτη 6 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Οι κακοτεχνίες ... ξαναχτύπησαν

Νέες κατολισθήσεις και εκτεταμένες ρηγματώσεις σημειώθηκαν στον πρόσφατα κατασκευασμένο εθνικό δρόμος Τρίπολης - Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα. Μετά την προειδοποιητική καθίζηση που σημειώθηκε πριν τρεις βδομάδες περίπου στο ίδιο τμήμα του δρόμου η προχτεσινή καταστροφή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Ολόκληρος λόφος έχει πέσει στο δρόμο, η άσφαλτος έχει τσαλακωθεί και ανασηκωθεί σε μεγάλο μήκος, ενώ τα ρήγματα και οι καθιζήσεις συμπληρώνουν την καταστροφική εικόνα.

Οι πινακίδες που είχαν στήσει οι εργολάβοι - από την ημέρα παράδοσης - κατά μήκος του δρόμου για να δικαιολογήσουν τις κακοτεχνίες, όπως «Συγνώμη για την ενόχληση, τα έργα συνεχίζονται» και «η ενόχληση θα είναι προσωρινή, οι αυτοκινητόδρομοι θα είναι μόνιμοι», μόνο ειρωνικά μειδιάματα προκαλούν. Κανείς μέχρι στιγμής δε γνωρίζει πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος, ενώ η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό (από τα Παραδείσια). Η εξέλιξη των νέων γεωλογικών φαινομένων, στέλνουν ...περίπατο όλα τα χρονοδιαγράμματα περί αποκατάστασης και παράδοσης του δρόμου στην κυκλοφορία.

Οι κακοτεχνίες των εργολάβων, οι οποίες πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ευδιάκριτες και σε άλλα σημεία της εθνικής οδού, είναι η αιτία των σοβαρότατων προβλημάτων ενός δρόμου που δόθηκε στην κυκλοφορία λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του 2000. Εξάλλου, η μετατόπιση του βουνού στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν γνωστή από χρόνια, αλλά το ΥΠΕΧΩΔΕ και οι εργολάβοι δε φάνηκαν να συγκινούνται ιδιαίτερα. Μόνο που το «μάρμαρο» καλείται να πληρώσει εκ νέου ο ελληνικός λαός, καθώς και οι κάτοικοι της περιοχής. Ετσι, δυστυχώς συμβαίνει στην «περίοδο της κοσμογονίας των έργων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ