Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Προχωρούν σε κινητοποιήσεις

Ακαρπη η συνάντηση των ομοσπονδιών τους με τους Μ. Χρυσοχοΐδη και Ν. Χριστοδουλάκη

Στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι ομοσπονδίες των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, παρά τις χτεσινές «δεσμεύσεις» του υφυπουργού Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη. Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών ανακοίνωσαν ότι κατά τη χτεσινή κοινή συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Ν. Χριστοδουλάκη δεν ικανοποιήθηκαν στο βασικό τους αίτημα για την ψήφιση από την παρούσα Βουλή της τροπολογίας που θεσμοθετεί μισθολογικές αυξήσεις, κυρίως στους αξιωματικούς και σε όσους εκτελούν χρέη διοίκησης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ικανοποίησε το αίτημα για την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας και την καθιέρωση επιδόματος ευθύνης - διοίκησης, ενώ σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τις μισθολογικές προαγωγές συμφώνησε με τα προτεινόμενα από τους συνδικαλιστές, αλλά υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει τη σχετική τροπολογία στην επόμενη Βουλή.

Ο Ν. Χριστοδουλάκης δεν ανακοίνωσε στους συνδικαλιστές το ποσό του εκλογικού επιδόματος που θα χορηγηθεί σε όλο το προσωπικό των ΣΑ, όπως προβλέπεται από την εκλογική νομοθεσία, ενώ σε ό,τι αφορά το αίτημά τους για την αναδρομική καταβολή του στεγαστικού επιδόματος, απάντησε ότι δε συμφωνεί με τις δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν μετά από προσφυγές αστυνομικών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τροποποίησε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών της και ξεκινά την Παρασκευή από την Πάτρα (άλλες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, Κομοτηνή και Αθήνα). Οι ομοσπονδίες αξιωματικών της ΕΛ. ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος προγραμματίζουν αύριο το πρωί κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή.

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε χτες το βράδυ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι «η σημερινή συνάντηση μπορεί να χαρακτηριστεί ως "άνθρακες ο θησαυρός", καθόσον για τις μισθολογικές προαγωγές δόθηκε "μεταχρονολογημένη επιταγή", για το στεγαστικό επίδομα υπήρξε άρνηση αποδοχής των δικαστικών αποφάσεων, για τη χορήγηση της εκλογικής αποζημίωσης τεθήκαμε εν "αναμονή"».

Επίσης την ερχόμενη Πέμπτη στις έντεκα το πρωί η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής διοργανώνει διαμαρτυρία στη Βουλή.

Εκλογές στην ΕνωσηΑστυνομικών Αττικής

Με το ισχύον καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια φορά οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής και των 85 αντιπροσώπων για την ΠΟΑΣΥ. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν το τελευταίο διήμερο ψήφισαν περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί, αλλά στο νέο ΔΣ δε θα εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις του συνδικαλιστικού κινήματος. Οπως καταγγέλθηκε από υποψήφιους για το ΔΣ παρουσιάστηκαν φαινόμενα πόλωσης και κατευθυνόμενης σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων από τις παρατάξεις που υποστηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πολλοί συνδικαλιστές αστυνομικοί θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξει το άρθρο 30 του νόμου για το συνδικαλισμό στα Σώματα Ασφαλείας, να εφαρμοστεί η απλή αναλογική ως σύστημα εκλογής των διοικητικών συμβουλίων και να δοθούν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα στο προσωπικό σύμφωνα με το ν.1264.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ