Τρίτη 7 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΡΙΖΑΡΗ
Σιωπηρή συνέργεια του δημάρχου στην καταστροφή

Να πάρει θέση για το έγκλημα της καταστροφής του Πάρκου Ριζάρη, που ολοκληρώνεται σήμερα με την ψήφιση στη Βουλή των τερατωδών όρων δόμησης, εκεί, του αγνώστου περιεχομένου μουσείου της κ. Γουλανδρή, καλεί τον δήμαρχο, Δ. Αβραμόπουλο, η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Με ανακοίνωσή της, η «Συμπαράταξη» καταγγέλλει τον δήμαρχο, πως «αποφεύγει να παρέμβει στο θέμα είτε επειδή συμφωνεί με την καταστροφή του Πάρκου Ριζάρη, είτε επειδή δε θέλει να συγκρουστεί με την κυβέρνηση». Χαρακτηριστικά σημειώνει πως και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου αναμενόταν να τεθεί - και τέθηκε - το θέμα της καταστροφής του Πάρκου Ριζάρη (που παραχωρήθηκε δωρεάν στο Ιδρυμα Γουλανδρή για να φτιάξει το μουσείο), ο Δ. Αβραμόπουλος απουσίαζε από τη συζήτηση των προ ημερησίας διάταξης θεμάτων. «Προσήλθε μόνον στο τέλος, όταν συζητήθηκε το ...κεφαλαιώδες για το μέλλον της Αθήνας και των κατοίκων της ζήτημα, ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κάνει εκλογικό κέντρο στο Σύνταγμα!», τονίζει χαρακτηριστικά η «Συμπαράταξη», στην ανακοίνωσή της.

Το ζήτημα είχε επισημάνει, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης», Λεων. Αυδής, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο δήμαρχος οφείλει, έστω και περιορίζοντας τις διπλωματικές υπερτοπικές, διακρατικές και διηπειρωτικές δραστηριότητές του, να πάρει θέση για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης, και πρώτα - πρώτα για το δημόσιο χώρο που καταστρέφεται ή ευτελίζεται και για τον ελεύθερο και αδόμητο χώρο που τείνει να εξαφανιστεί». Χαρακτηριστικά, ο Λεων. Αυδής είχε τονίσει: «Θα έπρεπε ο δήμαρχος να φυλάξει την ενεργητικότητά του για να υπερασπίσει κοινωνικά αγαθά. Δεν μπορεί να απαλλοτριώνονται οι δημόσιοι χώροι και να σιωπά».

«Η σιωπή του δημάρχου είναι συνέργεια στην επιδρομή της κυβέρνησης κατά των ελεύθερων χώρων και τους περιβάλλοντος της πόλης», καταλήγει η «Συμπαράταξη» στην ανακοίνωσή της.

Θυμίζουμε πως για το θέμα του Πάρκου Ριζάρη η «Συμπαράταξη» είχε παρέμβει πριν τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή την τροπολογία της κυβέρνησης, στην οποία θεσπίζονταν οι όροι δόμησης για το Πάρκο Ριζάρη. «Χαρακτηριστικό για τις ιεραρχήσεις της κυβέρνησης και για το βαθμό της υποταγής της στις ιδιωτικές επιθυμίες είναι το γεγονός ότι ενώ για το νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα στεγάσει αρχαιολογικούς θησαυρούς προβλέπεται εμβαδόν 15.000 τ.μ., για την ιδιωτική συλλογή της κ. Γουλανδρή προβλέπεται εμβαδόν 25.000 τ.μ. Η Δημοτική Αρχή, όμως, αν δε συνεργεί, πάντως αποφεύγει να αντιδράσει», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά, σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ