Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Αναγκαιότητα το σύγχρονο και πραγματικά δημόσιο ΕΚΑΒ

Εξαγγελία σε θολό τοπίο χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ την απόφαση της κυβέρνησης για τη σύσταση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης και Ευθύνης των Πτητικών Μέσων, με εποπτεία του υπουργείου Αμυνας και καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Ο Σύλλογος ανέστειλε τη χτεσινή πεντάωρη στάση εργασίας, αλλά προκήρυξε νέα πεντάωρη στάση εργασίας για την προσεχή Πέμπτη στη διάρκεια της οποίας θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν οι εργαζόμενοι την παραπέρα πορεία τους.

Χτες, το ΔΣ του σωματείου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του ΕΚΑΒ Χρ. Ρέσσο, απ' τον οποίο δεν πήραν απαντήσεις για το πλαίσιο του φορέα. Σήμερα το ΔΣ του σωματείου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Κ. Στεφανή.

Την απόφαση για τη σύσταση του Ενιαίου Φορέα πήρε το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη (13.2.2003) και όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Κ. Στεφανής θα υπάρξει σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργών για τη δημιουργία αυτού του φορέα και τη λειτουργία του.

Πάντως, η οριστική λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο εάν ολόκληρος ο τομέας της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με όλο τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό σε προσωπικό είναι στην ευθύνη χρηματοδότησης και λειτουργίας του κράτους. Ταυτόχρονα, χρειάζεται η δημιουργία ενός σύγχρονου, πραγματικά δημόσιου ΕΚΑΒ, αναπτυγμένου σε όλη τη χώρα που θα παρέχει αναβαθμισμένες, ασφαλείς και δωρεάν υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής σε όλους, όποτε τις χρειάζονται.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Αποφάσεις που πάρθηκαν εν θερμώ χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) τη σύσταση για τον Ενιαίο Φορέα με την ευθύνη των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Πιστεύουμε ότι δεν είναι η πιο κατάλληλη και εφαρμόσιμη λύση», αναφέρει ο ΠΙΣ και υποστηρίζει ότι «ο Ενιαίος Φορέας υπό την ευθύνη του υπουργείου Υγείας είναι ο πιο ενδεδειγμένος και πιο αποτελεσματικός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ