Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αθώος ο Γιώργος Πέρρος

Αθωώθηκε χτες από το Εφετείο Αθηνών, ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και στέλεχος του ΠΑΜΕ Γ. Πέρρος. Το Δικαστήριο αρνήθηκε να καταδικάσει σε δεύτερο βαθμό, συμπεριφορές και δραστηριότητες συνδικαλιστών που δεν έγιναν για «ιδιοτελείς σκοπούς», αλλά ήθελαν να αποτρέψουν το κλείσιμο του ΜΙΝΙΟΝ για να μη μείνουν στο δρόμο και στην ανεργία 400 οικογένειες.

Στο πρόσωπο του συνδικαλιστή και γραμματέα τότε (1997) του σωματείου εργαζομένων στο ΜΙΝΙΟΝ, «αθωώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι», όπως είπε χαρακτηριστικά η πρώην εργαζόμενη του πολυκαταστήματος Ε. Φιλιοπούλου.

Πολλοί ήταν οι μάρτυρες υπεράσπισης, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος. Ο Γ. Πέρρος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αντίσταση κατά της αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. Η μήνυση υποβλήθηκε από το δικαστικό επιμελητή (κατ' εντολήν των ιδιοκτητών του ΜΙΝΙΟΝ) που είχε πάει για κατάσχεση εμπορευμάτων προς όφελος των πιστωτών. Οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν το κατάστημα έναντι των τεράστιων οφειλών προς αυτούς.

Ο Γ. Πέρρος και η τότε πρόεδρος του σωματείου Κάτια Νικολάου, έχουν μηνυθεί και για την προσπάθεια των εργαζομένων να εμποδίσουν την εταιρία αθλητικών ειδών «Ρίμποκ» να πάρει τα εμπορεύματά της από το κατάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ