Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Κάτω τα χέρια από το ωράριο»!

Την καθιέρωση 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου με αύξηση των αποδοχών και νομοθετική κατοχύρωση της αργίας της Κυριακής, απαίτησαν χτες εμποροϋπάλληλοι και εργαζόμενοι της Αθήνας στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα στο φρουρούμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, υπουργείο Εργασίας.

Στη χτεσινή συγκέντρωση, που είχε αποφασίσει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, συμμετείχαν και επιχειρησιακά σωματεία όπως της «Μάκρο», του «Κωνσταντακάτου», των Οδοντοτεχνιτών, αλλά και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων του Πειραιά. Να σημειωθεί ότι με αρκετή καθυστέρηση απόφαση για τη χτεσινή κινητοποίηση είχε πάρει και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ωστόσο, τα σωματεία - μέλη της, λόγω αυτής ακριβώς της τεράστιας καθυστέρησης και της μη οργάνωσης της κινητοποίησης με ευθύνη της πλειοψηφίας της διοίκησης, δεν είχαν προλάβει να ενημερωθούν!

Για ακόμα μια φορά από το υπουργείο απουσίαζαν και ο υπουργός και ο υφυπουργός Εργασίας. Το γεγονός κατήγγειλε ο πρόεδρος του συλλόγου των εμποροϋπαλλήλων Π. Βαμβακάς στους συγκεντρωμένους, τονίζοντας όμως ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός των εμποροϋπαλλήλων αλλά και άλλων επιχειρησιακών σωματείων είναι η ερχόμενη Δευτέρα 24 Φλεβάρη, που θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία και πορεία στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ