Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ξανά μη επιλέξιμο βαμβάκι!

Εμμένει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας στην πολιτική απροκάλυπτης κοροϊδίας των βαμβακοπαραγωγών. Σε σύσκεψη που έγινε χτες το απόγευμα στο υπουργείο Γεωργίας, ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να επιδοτηθεί όλο το παραγόμενο βαμβάκι.

Ο υφυπουργός επανέλαβε στους παριστάμενους ότι θα εφαρμοστούν όσα προβλέπει το ΟΣΔΕ, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση και ο κοινοτικός κανονισμός. Με βάση τα λεγόμενα του υφυπουργού, προκύπτει ότι δεκάδες χιλιάδες βαμβακιού θα παραδοθούν στα εκκοκκιστήρια με μια εξευτελιστική εμπορική τιμή, προκειμένου να εμφανιστεί μια εικονική εξόφληση επιδότησης και εικονική τελική τιμή στο βαμβάκι. Ο Βαγ. Αργύρης έριξε ως δόλωμα ότι τέθηκε το αίτημα για να ανοίξουν νωρίτερα τα εκκοκκιστήρια, αλλά αυτό αφορά την επίσπευση της συνεδρίασης της διαχειριστικής επιτροπής κλωστικών ινών της ΕΕ, όχι του Φλεβάρη αλλά του ερχόμενου Μάρτη.

Με την πρόταση του υφυπουργού Γεωργίας, συντάχθηκαν όπως έγινε γνωστό, οι εκπρόσωποι των διοικήσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ, καθώς και της ΣΥΔΑΣΕ, ενώ οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές της ΝΔ από τη Λάρισα και τη Μαγνησία, εξέφρασαν αντιρρήσεις, περί ΟΣΔΕ και των ποσοτήτων που τελικά θα επιδοτηθούν. Λόγω των αντιρρήσεων που υπήρχαν από εκπροσώπους ενώσεων βασικά, προτάθηκε από τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ να ξαναγίνει σύσκεψη μετά από μια βδομάδα. Αλλά αυτό δε φαίνεται να αλλάζει τίποτα επί τους ουσίας. Πρόκειται σαφώς για έναν ακόμα ελιγμό, ώστε να καθυστερήσει λίγο ακόμα η είδηση της λυπητερής που ετοιμάζεται να ρίξει η κυβέρνηση στους πολύπαθους βαμβακοπαραγωγούς. Πάντως, οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές της Λάρισας και της Μαγνησίας, γνωστοποίησαν μετά τη σύσκεψη, πως θα συζητήσουν το θέμα σήμερα στο μεσημέρι στη Λάρισα, καθώς και το αν θα συνεχιστούν τα μπλόκα στην ΠΑΘΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ