Τρίτη 18 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ -- ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Επίθεση και συλλήψεις «πρώην» αυτονομιστών

ΣΚΟΠΙΑ.--

Την ευθύνη ισχυρής βομβιστικής έκρηξης που προκάλεσε την Κυριακή σοβαρές υλικές ζημιές σε δικαστικό κτίριο της πόλης Στρούγκα της ΠΓΔΜ, ανέλαβε χτες με ανακοίνωση στο διαδικτυακό της κόμβο η αυτονομιστική οργάνωση «Αλβανικός Εθνικός Στρατός».

Η οργάνωση προέβαλε ως αφορμή για την εξαπόλυση βομβιστικής επίθεσης, τη «διεξαγωγή πολιτικών δικών έναντι αθώων Αλβανών», μεταξύ των οποίων και ο Αλβανός δουλέμπορος και μαστροπός, Ντιλαβέρ Μπόικου. Ο Μπόικου, γνωστός με το ψευδώνυμο Λέκου, συνελήφθη την περασμένη βδομάδα από αστυνομικούς στην πόλη Στρούγκα και έκτοτε κρατείται.

Η αυτονομιστική οργάνωση, που όπως υποστηρίζει μάχεται για την «απελευθέρωση» και ένωση όλων των αλβανοκατοικούμενων περιοχών στα Βαλκάνια, απειλεί πως θα εξαπολύσει νέες επιθέσεις σε δικαστήρια (και όχι μόνον...) της ΠΓΔΜ, ενώ ισχυρίζεται πως θα κλιμακώσει τη δράσης της μέχρι του σημείου επανέναρξης των συγκρούσεων του 2001...

Συλλήψεις κατηγορουμένων

Το ίδιο διάστημα, αξιωματούχοι της πολυεθνικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR) ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν δύο Κοσσοβάρους Αλβανούς εναντίον των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το Δικαστήριο του ΟΗΕ για εγκλήματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Η ταυτότητα των συλληφθέντων δεν έγινε γνωστή. Σύμφωνα ωστόσο με τηλεοπτικό σταθμό της Πρίστινας, ο ένας ήταν οπλαρχηγός του πρώην ΟΥΤΣΕΚΑ και ο άλλος πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της ίδιας αυτονομιστικής οργάνωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ