Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Ξεπουλιέται και αυτή σε ιδιώτες

Να παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο Π. Κοσιώνης

Δεν έχει τέλος η προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και σειρά αυτή τη φορά πήραν δημόσια ακίνητα στην παραλία της Ιεράπετρας, που εκποιούνται σε ιδιώτες μέσω της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Φωτιάδης απέδωσε το νέο ξεπούλημα σε πρωτοβουλία της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, η οποία, όπως είπε, λειτουργεί με «αυτοτέλεια». Ισχυρίστηκε ότι εκποιούνται ακίνητα που δεν κρίνονται απαραίτητα για άλλους σκοπούς και απέδωσε αυτό το ξεπούλημα σε έλλειψη ενδιαφέροντος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία όμως ομόφωνα αντιδρά και ζητάει οικονομική ενίσχυση για την αξιοποίηση της περιοχής.

Η Κτηματική Εταιρία, είπε ο Π. Κοσιώνης, δεν είναι καμία ανεξάρτητη αρχή αλλά έχει άμεση σχέση με το υπουργείο σας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνέχισε, ζητάει να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την περιοχή και για το λόγο αυτό θέλει την οικονομική συνδρομή της πολιτείας, η οποία όμως δεν υπάρχει. Αποτέλεσμα της εκποίησης, συνέχισε, θα είναι να γίνουν στην παραλία ξενοδοχειακές μονάδες, αποκλείοντας απολύτως τους κατοίκους από την πρόσβαση στη θάλασσα.

Αντίθετα, κατέληξε, ο δήμος ζητάει μία άλλη μορφή αξιοποίησης της παραλίας, η οποία αφήνει ελεύθερη τη θάλασσα στους κατοίκους όλης της περιοχής, αφήνει χώρους αναψυχής και πράσινο. «Δεν είναι αξιοποίηση αυτό; Μόνον οικονομικός και δημοσιονομικός είναι ο λόγος για την εκποίηση μίας δημόσιας περιουσίας; Γιατί να μην παραχωρηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ