Τετάρτη 19 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Σουρωτήρι» από κακοτεχνίες οι δρόμοι της Αττικής

Από την καθίζηση στη Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι

Eurokinissi

Από την καθίζηση στη Δουκίσσης Πλακεντίας στο Χαλάνδρι
Περισσότερο με ...«σουρωτήρι» μοιάζουν οι δρόμοι της Αττικής, από τις χιλιάδες κακοτεχνίες και λακκούβες που παρατηρούνται και σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να στοιχίσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Αυτό προκύπτει από τις δύο πρώτες μέρες λειτουργίας του τηλεφωνικού αριθμού κλήσης 1521 του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο οι πολίτες μπορούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ να καταγγέλλουν τα φαινόμενα αυτά - λακκούβες και κακοτεχνίες - που παρατηρούν στους δρόμους από τους οποίους διέρχονται. Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας, το κέντρο δέχτηκε 745 κλήσεις, ενώ χτες και μέχρι τις 6.45' είχε δεχτεί 901 κλήσεις. Οι κλήσεις είναι τόσες πολλές, που το ΥΠΕΧΩΔΕ αναγκάστηκε να αυξήσει το προσωπικό του τηλεφωνικού αυτού κέντρου. Σημειώνεται ότι οι κλήσεις αφορούν προβλήματα που υπάρχουν και στο οδικό δίκτυο που ανήκει στην ευθύνη του ΥΠΕΧΩΔΕ και σ' αυτό που ανήκει στην ευθύνη των Δήμων του Λεκανοπεδίου, αλλά και των τεσσάρων νομαρχιών.

  • Με αφορμή τα προβλήματα που προέκυψαν στο τοπικό οδικό δίκτυο, από τη διάνοιξη τομών, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής προχώρησε σε νέα ρύθμιση, στην οποία πρέπει να υπακούουν οι κατασκευαστικές εταιρίες.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, στο εξής, για την εκτέλεση τομών μικρής έκτασης απαιτείται άδεια για χρονικό διάστημα μιας βδομάδας. Για τομές μεγαλύτερης έκτασης, θα χορηγούνται τμηματικώς άδειες ανά εκατό μέτρα, διάρκειας τριών εβδομάδων η κάθε μία. Για τομές μεγάλης έκτασης και σημασίας, η άδεια θα χορηγείται από το νομαρχιακό συμβούλιο. Οι εταιρίες υποχρεούνται σε αποκατάσταση της τομής του οδοστρώματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ