Τετάρτη 8 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κύπριοι χαράκτες

Εργο του Χαμπή Τσαγγάρη
Εργο του Χαμπή Τσαγγάρη
Εγκαινιάζεται σήμερα στις 8 το βράδυ, στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης (Πειραιώς 51), έκθεση χαρακτικής με τίτλο «Οκτώ Κύπριοι Χαράκτες». Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα έκθεση, η οποία πραγματοποιείται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας. Περιλαμβάνει 88 χαρακτικά σημαντικών Κυπρίων καλλιτεχνών. Εργα των: Κώστα Αβερκίου, Τηλέμαχου Κάνθου, Στέλλας Λάντσια, Ευγενίας Βασιλούδη, Παναγιώτη Λάρκου, Κώστα Οικονόμου, Χαμπή Τσαγγάρη και Λευτέρη Οικονόμου. Οι περισσότεροι καλλιτέχνες είναι και αξιόλογοι ζωγράφοι παράλληλα, ωστόσο η συγκεκριμένη έκθεση αναλαμβάνει να καταδείξει, αρκετά αντιπροσωπευτικά, το εύρος, τις ανησυχίες και τα επιτεύγματα της Κυπριακής Χαρακτικής δημιουργίας τα τελευταία 40 χρόνια.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, «τα θεματικά εναύσματα των έργων προέρχονται από το τοπίο της ιδιαίτερης πατρίδας τους, την καθημερινότητα αλλά και τις οδυνηρές πτυχές της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρου».

Η παρουσίαση της Κυπριακής Χαρακτικής με τις παλαιότερες και σύγχρονες εκφάνσεις της αποτελεί την ανταπόκριση της Δημοτικής Πινακοθήκης στις εκθέσεις που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει εκεί η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Την επιμέλεια της παρουσίασης της έκθεσης έχει η έφορος Πινακοθήκης του Δήμου Αθηναίων, Νέλλη Κυριαζή. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 του Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ