Σάββατο 22 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Παρέμβαση ΔΟΕ για το πακέτο της ασφάλειας

Παρέμβαση στο θέμα της ανάδειξης της κοινοπραξίας που θα αναλάβει τη λεγόμενη ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αποτελεί η «αυστηρή επίπληξη προς τις ελληνικές αρχές» που απηύθυνε χτες ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

Ο Ζ. Ρογκ συναντήθηκε χτες στη Λοζάνη με την πρόεδρο της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου και φέρεται να δήλωσε: «Η κατάσταση είναι σοβαρή και επείγουσα. Πριν από 6 εβδομάδες ήμουν στην Αθήνα και έδωσα θετικό μήνυμα αλλά δυστυχώς από τότε έχουν υπάρξει σοβαρές καθυστερήσεις». Ο Ρογκ πρόσθεσε ότι «έχουμε ήδη στείλει σχετικό μήνυμα στον Ελληνα πρωθυπουργό», αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει θέμα μη διεξαγωγής των Αγώνων στην Ελλάδα.

Ο Ζ. Ρογκ επικεντρώθηκε στο θέμα της ασφάλειας λέγοντας ότι «ο χρόνος περνάει και ακόμα δεν έχουν υπογραφεί οι προσφορές του μειοδοτικού διαγωνισμού». Ταυτόχρονα βέβαια, έκανε λόγο για κίνδυνο να μη γίνουν οκτώ δοκιμαστικοί αγώνες, καθώς καθυστερούν τα έργα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και προβλήματα στην κατασκευή δρόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ