Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ»
Εβαλε νερά!

Το γνωστό 30χρονο σαπάκι της ακτοπλοΐας, το «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» (πρώην «ΑΝΕΜΟΣ») τα ξημερώματα της Κυριακής, δίνοντας μάχη με σφοδρή θαλασσοταραχή, κόντεψε να διαλυθεί εν πλω και να καταπιεί δεκάδες ανθρώπους! Το περιστατικό κατήγγειλαν οι ναυτεργάτες του πληρώματος στο ναυτεργατικό σωματείο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», αναφέροντας ακόμα ότι το πλοίο απέπλευσε με απαγορευτικό!

Το περιστατικό σύμφωνα με τις καταγγελίες των ναυτεργατών, έχει ως εξής: Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου το «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» αναχώρησε από το Γύθειο, με 18 επιβάτες και 50 περίπου ναυτεργάτες πλήρωμα, προκειμένου να εκτελέσουν το ακτοπλοΐκό δρομολόγιο Αντικύθηρα - Καστέλι. Αφού το πλοίο ανοίχτηκε μεσοπέλαγα και επί 12 ώρες χτυπιόταν στα κύματα, το πλήρωμα αναγκάστηκε να «πιάσει» στο λιμάνι της Σούδας για να γλιτώσουν. Στις 6.30 το πρωί της Κυριακής απέπλευσαν με προορισμό το Καστέλι, όμως το πλοίο έμπαζε πλέον νερά από την πλώρη με αποτέλεσμα να γεμίσουν θάλασσα οι πλώριες καμπίνες του πληρώματος!

Από την πλευρά του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ειπώθηκε ότι το Σάββατο δεν είχε εκδοθεί απαγόρευση απόπλου, ενώ από το λιμεναρχείο Γυθείου μας ειπώθηκε ότι το πλοίο θα έπρεπε να αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου όμως λόγω απαγορευτικού τελικά έφυγε μετά από τρεις ώρες και αφού - σύμφωνα πάντα με το Λιμεναρχείο - το απαγορευτικό είχε λήξει...

Η υπόθεση του «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» έρχεται να δείξει ότι η τροποποίηση του ΠΔ 852/76 ώστε κατά τη διάρκεια απαγόρευσης απόπλου λόγω θαλασσοταραχής, επιβατηγά πλοία να μετονομάζονται σε φορτηγά προκειμένου να αποπλέουν, όπως όλα δείχνουν, έχει θέσει υπό αμφισβήτηση ολόκληρο το ΠΔ!

Ο «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» με επιστολή του προς τον υπουργό και την Επιθεώρηση Εμπορικών Πλοίων απαιτεί τον άμεσο έλεγχο του πλοίου και τονίζει «τις εγκληματικές ευθύνες του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και των υπηρεσιών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ