Τρίτη 25 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΓΙΝΑ
Συμβολικός αποκλεισμός ενάντια στην εφοπλιστική αυθαιρεσία

Κλειστό παρέμεινε το λιμάνι της Αίγινας αλλά και της Σουβάλας ολόκληρη την περασμένη Κυριακή με απόφαση λαϊκής συνέλευσης του Δήμου και των φορέων της Αίγινας και δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δρομολόγιο από και προς τον Πειραιά. Στη 1 το μεσημέρι, σύσσωμοι οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, ενώ την ίδια ώρα κατέληξε εκεί και η πορεία ειρήνης και πλήθος διαδηλωτών που μετείχαν σε αντιπολεμική εκδήλωση σε κινηματογράφο της πόλης. Ολοι μαζί διαμαρτύρονταν γιατί μέσα σε ένα χρόνο είδαν να εκτινάσσονται τα ναύλα, μόνο για το συγκεκριμένο δρομολόγιο, με διαδοχικές αυξήσεις, πάνω από 40%. Και αυτό γίνεται, όπως τόνιζαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, γιατί η Αίγινα είναι το δεύτερο λιμάνι σε κίνηση επιβατών και κατά συνέπεια «η κότα που κάνει το χρυσό αυγό» για τη «Μίνωαν ΑΕ».

Επίσης διαμαρτύρονται γιατί το χειμώνα, που πέφτει κάπως η κίνηση, επικρατεί κατάσταση αποκλεισμού με ευθύνη της εταιρίας που ουσιαστικά μονοπωλεί τη γραμμή. Το τελευταίο δρομολόγιο γίνεται στις 19.20 ενώ παλιά γινόταν αργότερα και πολλές φορές αναβάλλεται με απαγορευτικά - «μαϊμού». Ολα αυτά σε ένα νησί με 14.000 κατοίκους που απέχει μόλις μία ώρα από τον Πειραιά, του οποίου ουσιαστικά είναι προάστιο, και άμεσα εξαρτημένο από αυτόν.

«Η αδικία είναι εκείνη που μας αναγκάζει να αγωνιστούμε και όχι κάποια διάθεση ταλαιπωρίας», δήλωσε στην ομιλία του ο Δημήτρης Μούρτζης δήμαρχος της Αίγινας και επισήμανε ότι ο Δήμος θα είναι μπροστά στον αγώναμ ο οποίος θα συνεχιστεί μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Νίκος Σιμερδάνης, γραμματέας της Επαγγελματικής Ενωσης του νησιού, ανέδειξε τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και του ΥΕΝ, το οποίο αναγνώρισε μεν την αδικία προς την Αίγινα από το ναυλολόγιο που θέσπισε, αλλά δεν έκανε το παραμικρό για να επανορθώσει.

Στο ίδιο κλίμα κυμάνθηκαν και οι ομιλίες του Βασίλη Μουσουλέα επικεφαλής της Επιτροπής Αγώνα και του Φίλιππα Χατζηπέρη, προέδρου του Συλλόγου Επιβατών οι οποίοι, τόνισαν επίσης την ενότητα όλων των Αιγινητών στον αγώνα για επίλυση του προβλήματος και την ανάγκη κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ