Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΙΔΙΩΤΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Πρόθυμοι για επενδύσεις με λεφτά του κράτους

Τους τρόπους με τους οποίους θα ενισχύσουν τους ιδιώτες να κατασκευάσουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εξέτασαν χτες οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ν. Χριστοδουλάκης και Α. Τσοχατζόπουλος, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τραπεζών. Η χρηματοδότηση των ιδιωτών από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και η διασφάλιση των τραπεζών αποτελεί για την κυβέρνηση ένα ζήτημα που επιδιώκει να το επιλύσει σε βάρος του ελληνικού λαού και της επάρκειας σε ηλεκτρική ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση, με πρόσφατη τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, επιδιώκει να ρυθμίσει το ζήτημα με άκρως σκανδαλώδη τρόπο. Δηλαδή, για να «επενδύσουν» οι ιδιώτες και να δανειοδοτηθούν από τις τράπεζες, προτείνεται (στην τροπολογία) για μια 7ετία να αγοράζεται η παραγόμενη ιδιωτική ηλεκτρική ενέργεια από το δημόσιο, να πληρώνεται, από το ίδιο, το κόστος του καυσίμου, εν προκειμένω του φυσικού αερίου, το δημόσιο να μπαίνει εγγυητής στις τράπεζες και το κόστος να πληρώνεται από τους καταναλωτές.

Η συγκεκριμένη τροπολογία συντάχθηκε «φωτογραφικά» για δύο- τρεις επιχειρηματίες, και εξ αρχής χαρακτηρίστηκε μέγα σκάνδαλο. Είναι προφανές ότι κατά τη χτεσινή σύσκεψη, εξετάστηκαν τρόποι για τη ...βελτίωση αυτής της τροπολογίας, με βασικό πάντα στόχο την εξασφάλιση των τραπεζιτών για την επιστροφή των δανείων, με εγγυητή το ελληνικό δημόσιο και, παράλληλα, την εγγύηση προς τους ιδιώτες ότι θα έχουν εξασφαλισμένη κερδοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ