Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Αρχή με αναγκαστικές άδειες

Σε αναγκαστική άδεια μέσα στις γιορτές αποφάσισε η αμερικανική πολυεθνική ΛΟΚΡΙΝΤΖ να θέσει τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο της ΣΟΦΤΕΞ στο Μ. Πεύκο, προϊδεάζοντας για νέα δραστική συρρίκνωση του προσωπικού και της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα τεθούν σε αναγκαστική άδεια από τις 20 Δεκέμβρη μέχρι και τις 9 Γενάρη. Το πρόσχημα που επικαλείται η επιχείρηση είναι ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητες πρώτες ύλες για την παραγωγική δραστηριότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου. Ωστόσο, σε αυτό το εργοστάσιο γίνονται οι τελευταίες επεξεργασίες και συσκευασία έτοιμου προϊόντος.

Τον κίνδυνο νέων απολύσεων επισημαίνει η ΕΣΑΚ - ΣΟΦΤΕΞ, τονίζοντας πως οι δικαιολογίες της πολυεθνικής για τις αναγκαστικές άδειες είναι απλά προσχήματα και ότι στα σχέδιά της είναι το κλείσιμο ή η συρρίκνωση τμημάτων του εργοστασίου. Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του σωματείου και η παράταξη θα προτείνει την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων, προκειμένου αγωνιστικά να αντιμετωπιστούν τα αντεργατικά σχέδια της πολυεθνικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ