Τρίτη 4 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Λαϊκή αντιπολεμική αντιΝΑΤΟική Σύνοδος

Διοργανώνεται στις 15 και 16 Μάρτη. Συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του λιμανιού στις 15 του μήνα

Motion Team

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη του βρώμικου πολέμου εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν τα γεράκια του πολέμου εναντίον του ιρακινού λαού, στις 15 και 16 του Μάρτη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη μεγάλη λαϊκή αντιπολεμική αντιΝΑΤΟική Σύνοδος.

Το Σάββατο 15 του Μάρτη στη 1 μ.μ. οργανώνεται μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό συλλαλητήριο στην κεντρική πύλη του λιμανιού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα ξεκινήσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η λαϊκή αντισύνοδος με θέμα: «ΟΧΙ στο μιλιταρισμό, ΟΧΙ στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Για μια Ευρώπη της ειρήνης, δίχως ΝΑΤΟ, ευρωστρατό, αμερικανικές βάσεις και πυρηνικά».

Η λαϊκή αντισύνοδος, που οργανώνεται στο πλαίσιο κλιμάκωσης των δραστηριοτήτων της κίνησης «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό σταθμό στο συντονισμό του αντιπολεμικού και αντιΝΑΤΟικού κινήματος της Ευρώπης. Γίνεται με πρωτοβουλία της ΕΔΥΕΘ, του ΠΑΜΕ και του Βαλκανικού ΑντιΝΑΤΟικού Κέντρου. Εχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν κόμματα, κινήσεις και κινήματα με αντιπολεμική-αντιΝΑΤΟική δράση από τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Στη διάρκεια των εργασιών θα γίνει συζήτηση για την εμπειρία που υπάρχει από τη μέχρι τώρα δράση ενάντια στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», το δόγμα των προληπτικών πολέμων, τον ευρωστρατό και το «νέο» ΝΑΤΟ, τους επαγγελματικούς στρατούς.

Από την Ελλάδα, μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή και θα κάνουν εισηγήσεις οι:

- Ηλίας Θερμός, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα: «Γεωπολιτικές ανακατατάξεις».

- Λόης Λαμπριανίδης, οικονομικός γεωγράφος, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα: «Μετανάστες στην Ελλάδα και η ανάπτυξη του βαλκανικού χώρου».

- Ηλίας Κουσκουβέλης, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με θέμα τον ευρωστρατό.

- Ζήσης Παπαδημητρίου, καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, με θέμα: «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Το μήλον της Εριδος».

- Αντώνης Κακαράς, αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα: «Αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό των χωρών τους με πρόσχημα τις ασύμμετρες απειλές».

- Νίκος Παπαναστάσης, συνταγματάρχης ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), με θέμα: «ΝΑΤΟ και ευρωστρατός. Νέο Δόγμα - Νέοι ρόλοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λαϊκό STOP στον πόλεμο (2003-03-18 00:00:00.0)
Πλατιά συμμετοχή στην Αντιπολεμική, ΑντιΝΑΤΟική Σύνοδο (2003-03-13 00:00:00.0)
Μεγάλη η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων στην αντιΝΑΤΟική Σύνοδο (2003-03-12 00:00:00.0)
Συνάντηση βαλκανικών κομμάτων και κινημάτων (2002-03-22 00:00:00.0)
Τριήμερο αντιπολεμικών εκδηλώσεων (2001-03-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ