Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μεγάλη η συμμετοχή Ελλήνων και ξένων στην αντιΝΑΤΟική Σύνοδο

Πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 15-16 Μάρτη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Motion Team

Διευρύνονται οι συμμετοχές Ελλήνων και ξένων, στη διήμερη λαϊκή, αντιπολεμική, αντιΝΑΤΟική Σύνοδο, που θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μάρτη. Στη διήμερη αυτή συνάντηση, που οργανώνει η κίνηση «Δράση - Θεσσαλονίκη 2003» μαζί με την ΕΔΥΕΘ, το ΠΑΜΕ και το Βαλκανικό ΑντιΝΑΤΟικό Κέντρο ενάντια στη Σύνοδο των Υπουργών Αμύνης της ΕΕ, θα συμμετέχουν δεκάδες εκπρόσωποι κομμάτων, κινημάτων και κινήσεων από την Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Από την Ελλάδα θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης, του ΠΑΜΕ και της ΕΔΥΕΘ.

Από τις χώρες της Ευρώπης και των Βαλκανίων, μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή: Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας, «Καμπάνια ενάντια στο απεμπλουτισμένο ουράνιο» (Αγγλία), Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, Σοσιαλιστικό Κόμμα Σερβίας, Εργατικό Κόμμα Βελγίου, Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, Ειρηνιστές του Σιμπίου (Ρουμανία), Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας, Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας, Βουλγάρικο Κομμουνιστικό Κόμμα «Γκεόργκι Ντιμιτρόφ», Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Γιουγκοσλαβίας, Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας, Κόμμα Εργασίας Τουρκίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Κομμουνιστικό - Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, Ενωση Απογόνων των Θυμάτων του Αντιφασιστικού Αγώνα (Βουλγαρία), ΕΚΟΓΛΑΣΝΟΣΤ (Βουλγαρία), Βουλγάρικη Αντιφασιστική Ενωση, Σύλλογος Αξιωματικών και Υπαξιωματικών εν αποστρατεία (Βουλγαρία), Ενωση Ελεύθερων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (Βουλγαρία).

Τις εκδηλώσεις χαιρετίζουν το Κομμουνιστικό Κόμμα στη Δανία, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας, η Επιτροπή Ειρήνης Σουηδίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Δανίας και ο Δανός ευρωβουλευτής Ole Krarup του «Λαϊκού κινήματος ενάντια στην ΕΕ», η Φοιτητική Ενωση Κροατίας, το Κόμμα Εργασίας Ελβετίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλανδίας.

Στη διάρκεια των εργασιών μεταξύ άλλων παρεμβάσεις θα κάνουν από τη χώρα μας, οι:

- Θερμός Ηλίας, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με θέμα «Γεωπολιτικές ανακατατάξεις».

- Λαμπριανίδης Λόης, Οικονομικός Γεωγράφος, καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα «Μετανάστες στην Ελλάδα και η ανάπτυξη του βαλκανικού χώρου».

- Κουσκουβέλης Ηλίας, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με θέμα σχετικό με τον Ευρωστρατό.

- Παπαδημητρίου Ζήσης, καθηγητής στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, με θέμα «Νοτιοανατολική Ευρώπη: Το μήλον της έριδος».

- Κακαράς Αντώνης, αρχιπλοίαρχος ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (Κ.ΕΘ.Α.), διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα «Αποστολές των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό των χωρών τους με πρόσχημα τις ασύμμετρες απειλές».

- Παπαναστάσης Νίκος, συνταγματάρχης ε.α., μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (Κ.ΕΘ.Α.), με θέμα «ΝΑΤΟ και Ευρωστρατός. Νέο Δόγμα - Νέοι Ρόλοι».

- Καρατουλιώτης Νίκος, αντιστράτηγος ε.α.

- Δάνης Παπαβασιλείου, δημοσιογράφος, με θέμα «Στρατιωτικοποίηση οικονομίας και κοινωνίας».

- Μαρία Αρβανίτη - Σωτηροπούλου, ιατρός βιοπαθολόγος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής (ΠΙΕΠΠΠΒΑ), με θέμα «Η βλαπτική επίδραση του απεμπλουτισμένου ουρανίου στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ