Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Προφυλακίστηκε ο Ελληνας φοιτητής στη Βρετανία

Προφυλακιστέος κρίθηκε από το δικαστήριο του Μπέντλιγκτον ο 25χρονος Ελληνας φοιτητής Χαράλαμπος Δουσεμετζής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν από τις βρετανικές αρχές έγγραφα με αναφορές στη «17 Νοέμβρη». Το τριμελές δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος διαφυγής του 25χρονου φοιτητή, που συνελήφθη στις 25 Φλεβάρη στο Νιουκάστλ και οι ελληνικές προξενικές αρχές του Λονδίνου δεν είχαν ενημερωθεί εγκαίρως.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο σπίτι του φοιτητή βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και δύο σφραγίδες που έφεραν το σήμα της «17 Νοέμβρη» και ένα έγγραφο που μοιάζει με προκήρυξη, στο οποίο αναφέρεται: «Δεν καταφέραμε να τον σκοτώσουμε στις 23 Μαρτίου, αλλά τελικά τα καταφέραμε σήμερα». Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, πρόκειται για απόδειξη σχεδιαζόμενης επίθεσης, καθώς το έγγραφο έφερε ημερομηνία 23 Μάρτη 2003.

Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες κινήσεις από την πρεσβεία μας, μετά και το διάβημά μας, την Παρασκευή. Θα βρίσκεται εκεί ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Λονδίνο, μετά από εντολή του υπουργείου Εξωτερικών. Εχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να παρασχεθεί η προξενική συνδρομή και να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα του Ελληνα πολίτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ