Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Οι φιλειρηνιστές περικυκλώνουν το Πεντάγωνο

Την Παρασκευή, 14 του Μάρτη, στις 5 το απόγευμα

Την ίδια ώρα που οι υπουργοί Αμυνας της ΕΕ θα ολοκληρώνουν τις εργασίες της πρώτης μέρας της άτυπης συνόδου τους και θα αποφασίζουν για την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, θα περικυκλώνουν το Πεντάγωνο και θα απαιτούν: «ΟΧΙ στον ευρωστρατό, που συγκροτούν οι ευρωιμπεριαλιστές».

Την Παρασκευή, 14 του Μάρτη, στις 5 μ.μ., το Πεντάγωνο θα βρεθεί σε ανθρώπινο κλοιό, αφού η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη συνδιοργανώνουν τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, με αφορμή την άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 του Μάρτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Προχωρούν σε παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης

Ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, Γρήγορης Πετρόπουλος, αναφερόμενος στην προαναφερόμενη κινητοποίηση δήλωσε στο «Ρ»: «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται μέσα στις γενικότερες δραστηριότητες που παίρνει το αντιπολεμικό κίνημα, ενάντια στον βρώμικο πόλεμο των Αμερικανών και των συμμάχων τους κατά του Ιράκ. Η συγκεκριμένη όμως ενέργεια, η περικύκλωση δηλαδή του Πενταγώνου, έχει, παράλληλα, στόχο να εκφραστεί η αντίθεση του λαού μας στην πολιτική της ΕΕ, η οποία είναι ίδια μ' αυτή των ΗΠΑ και προετοιμάζει το έδαφος για την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης, με τη δημιουργία του ευρωστρατού και την έγκριση νέων δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα και όπλα τελευταίας γενιάς».

Ο Γρ. Πατρόπουλος υπογράμμισε ακόμη: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι συνυπογράφουν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, συνομολογούν τη στρατηγική του προληπτικού χτυπήματος και δεν μπορούμε να ξεγελαστούμε από τη στάση κάποιων κυβερνήσεων της Ευρώπης, οι οποίες θέλουν να εμφανιστούν ότι είναι ενάντια στον πόλεμο». Το φιλειρηνικό και αντιπολεμικό κίνημα, πρόσθεσε ο ίδιος, «δεν μπορεί να ξεχάσει ότι η ΕΕ άναψε το πράσινο φως για το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, την επέμβαση του ΝΑΤΟ στη χώρα αυτή και τους δολοφονικούς βομβαρδισμούς εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού. Για όλους αυτούς τους λόγους διαδηλώνουμε κατά αυτής της συνόδου, η οποία θα πάρει αποφάσεις σε βάρος των λαών της Ευρώπης».

Με την κινητοποίησή μας αυτή, κατέληξε ο οργανωτικός γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, «καταγγέλλουμε και την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία την ίδια στιγμή που εμφανίζεται ότι ευαγγελίζεται την ειρήνη ευλογεί τον πόλεμο, αφού παρέχει "γην και ύδωρ" στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές, ενώ, παράλληλα, απομακρύνεται από το δόγμα υπεράσπισης των συνόρων, μετατρέποντας τους Ελληνες στρατιώτες σε μισθοφόρους, τους οποίους στέλνει έξω από τα σύνορα της χώρας, ενισχύοντας την ιμπεριαλιστική πολιτική του ΝΑΤΟ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ