Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αδιαμφισβήτητες οι διευκολύνσεις

Η ελληνική κυβέρνηση πελαγοδρομεί ανάμεσα στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των Αμερικανών και των «αντιπολεμικών» θέσεων των ισχυρών, Γαλλογερμανών, εταίρων, σχετικά με την υπόθεση του Ιράκ. Παρά την «αντιπολεμική» της ρητορική, πάντως, η κυβέρνηση δε σκέπτεται να σταματήσει να παρέχει διευκολύνσεις στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Χτες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, υποστήριξε ότι θέση της Αθήνας, όπως έχει διατυπωθεί από τον πρωθυπουργό, είναι «ότι όποια εξέλιξη υπάρξει πρέπει να γίνει μόνο μέσω του ΟΗΕ». Σύμφωνα με το Χρ. Πρωτόπαππα, μάλιστα, «δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για ειρηνική επίλυση της διαφοράς».

Ο υπουργός Τύπου, σε άλλο σημείο της συζήτησής του με τους δημοσιογράφους, υποστήριξε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος από τη Χάγη δήλωσε την περασμένη Δευτέρα, ότι όποια κίνηση κατά του Ιράκ εκτός πλαισίων του ΟΗΕ είναι έκνομη.

Παρ' όλα αυτά, όταν ο υπουργός Τύπου ρωτήθηκε αν η Ελλάδα θα συνεχίσει να παρέχει διευκολύνσεις για μια παράνομη στρατιωτική επιχείρηση, είπε: «Το γεγονός ότι θα έχουμε ανοιχτή διαφωνία σε μια τέτοια εξέλιξη, δε σημαίνει ότι δεν κινούμαστε σε κάποιες συμφωνίες και συμμαχίες. Δε θα μετέχουμε στον πόλεμο. Είναι σαφές. Από κει και πέρα, εάν κάποιος θέλει να κάνει χρήση των συμφωνιών που υπάρχουν, δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε. Αλλά, αυτές οι συμφωνίες δεν αφορούν συμμετοχή της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ