Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Και νέου τύπου υπερβόμβα κατά του Ιράκ;

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, έκανε δοκιμή της νέας υπερβόμβας, που ήδη χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη συμβατική βόμβα (μεγαλύτερη των 10 τόνων), και θεωρείται ότι θα παίξει δραματικό ρόλο στις επιχειρήσεις στον πόλεμο κατά του Ιράκ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Πενταγώνου, Τσέριλ Ιργουϊν, η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση Εγκλιν στην πολιτεία της Φλόριντα, ερρίφθη από ένα «C-130» και δε δήλωσε εάν ήταν επιτυχημένη. Η νέα υπερβόμβα που είναι γνωστή με το όνομα «Massive Ordnance Air Blast» (ή MOAB), κατευθύνεται στο στόχο της μέσω σημάτων που δίνονται από δορυφόρους, ενώ η εκπυρσοκρότησή της δημιουργεί μανιτάρι ορατό σε απόσταση μιλίων!

Ερωτώμενος ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις δυνατότητες της νέας υπερβόμβας ούτε εάν θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά του Ιράκ. Σημειώνεται πάντως, ότι η νέα υπερβόμβα παρότι θεωρείται από τους Αμερικανούς, συμβατικό όπλο, είναι τριπλάσια σε ισχύ από τις υπερβόμβες που χρησιμοποιήθηκαν στο Αφγανιστάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ