Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
Παγκρήτιος αντιπολεμικός ξεσηκωμός

Στις 16 του Μάρτη περικύκλωση της αμερικανικής βάσης της Σούδας

Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο σε βάρος του λαού του Ιράκ και στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις που βρίσκονται στη Σούδα και σε ολόκληρη τη χώρα μας, διαδηλώνει ο λαός της Κρήτης την Κυριακή 16 του Μάρτη, στα Χανιά.

Μπροστά στο αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, φορείς, φιλειρηνικές και αντιπολεμικές οργανώσεις, από τη μια άκρη της Κρήτης έως την άλλη, προετοιμάζονται καθημερινά για την επιτυχία του, μαζεύοντας υπογραφές ενάντια στον πόλεμο, μοιράζοντας ανακοινώσεις, καλώντας όλους να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, και στην περικύκλωση της βάσης της Σούδας.

ΟΧΙ στον πόλεμο, δηλώνουν και οι γυναίκες της Κρήτης, που θα συμμετάσχουν στις 16 του Μάρτη στην περικύκλωση της βάσης της Σούδας. Ο Σύλλογος Γυναικών, το περασμένο Σάββατο το πρωί, 8 του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, εκφράζοντας την αντίθεση των γυναικών στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

«Οι γυναίκες έχουν πολλούς λόγους να αγωνίζονται καθώς είναι πρώτες στην ανεργία, στην υποαπασχόληση, στη μαύρη αγορά εργασίας», τονίζει η Ελένη Παπαδάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χανίων, και προσθέτει, μιλώντας στο «Ρ»: «Σήμερα όμως έχουμε και έναν παραπάνω λόγο να αγωνιζόμαστε καθώς οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν νέο αιματοκύλισμα των λαών στην περιοχή μας, για να μπορούν αυτοί να ελέγχουν το πετρέλαιο και τις άλλες ενεργειακές πηγές. Στα Χανιά ζούμε ήδη το κλίμα της εμπόλεμης κατάστασης λόγω της ύπαρξης της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας. Ετσι, πιστεύουμε, οι γυναίκες έχουν τον πρώτο λόγο ως μάνες να πουν "ΟΧΙ στον πόλεμο". Γι' αυτό και τις καλούμε να δώσουν δυναμικό "παρών" την Κυριακή 16 του Μάρτη στα Χανιά».

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλούν σε λαμπαδηδρομία, αύριο, Πέμπτη 13 του Μάρτη, το λαό του Ηρακλείου, ενάντια στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν. Επίσης, να συμμετάσχει μαζικά στο παγκρήτιο συλλαλητήριο στα Χανιά. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Λιονταριών.

«ΟΧΙ στον πόλεμο», όμως, δηλώνουν και οι νέοι της Κρήτης. «Η νεολαία της Κρήτης στις 16 του Μάρτη θα δώσει το "παρών" στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας. Καθήκον για κάθε νέο και ένα παραπάνω για τους νέους της Κρήτης είναι να μην επιτρέψουν στους δολοφόνους των λαών να πραγματοποιήσουν το νέο αιματοκύλισμα στη νεολαία και στο λαό του Ιράκ», δηλώνει η Ρένα Σκυβαλάκη, μέλος της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη Ηρακλείου.

«Ολοι αυτοί που σήμερα μας στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά, στην ειρήνη, και μας καλούν να γίνουμε "κρέας" για τα κανόνια τους, θα μας βρουν μπροστά τους όχι μόνο στις 16 του Μάρτη, αλλά στον καθημερινό αγώνα για ειρήνη, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία όλων των λαών του κόσμου», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ