Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΣΤΟΠ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚ
ΑΘΗΝΑ
Το Σάββατο το νέο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στις 12 το μεσημέρι η συγκέντρωση στα Προπύλαια και, στη συνέχεια, η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Με νέες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις ο λαός της Αθήνας και του Πειραιά ετοιμάζεται να στείλει το δικό του δυναμικό μήνυμα στα γεράκια του πολέμου... Το Σάββατο 15 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στα Προπύλαια και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003» καλούν το λαό του Λεκανοπεδίου να πάρει μαζικά μέρος. Να πλημμυρίσει τους δρόμους της πρωτεύουσας και να καταδικάσει τον πόλεμο που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν οι ιμπεριαλιστές εναντίον του λαού του Ιράκ.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου δηλώνουν ότι συνεχίζουν τον καθημερινό αγώνα κατά του πολέμου, γιατί παρά την παγκόσμια κατακραυγή, οι προετοιμασίες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους πολιτικά και στρατιωτικά εντείνονται. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι όλοι οι μαζικοί φορείς, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην κινητοποίηση, προετοιμάζονται και κρατούν τα μέλη τους σε ετοιμότητα, προκειμένου την πρώτη μέρα της έναρξης του πολέμου να ξεχυθούν στους δρόμους και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου καλούν το λαό της Αθήνας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να κλιμακώσει τον αγώνα, με κεντρικά αιτήματα:

-- ΟΧΙ στον πόλεμο κατά του Ιράκ, με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ.

-- Να βγει η Ελλάδα από τον πόλεμο, να κλείσει η βάση της Σούδας, να γυρίσουν οι φρεγάτες από τον Περσικό, να μη δοθεί καμιά διευκόλυνση στη μηχανή του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

-- ΟΧΙ στη στρατικοποίηση της ΕΕ και τον Ευρωστρατό, που συγκροτούν οι ευρω-ιμπεριαλιστές στο όνομα των αντιθέσεών τους με άλλα κέντρα.

Εξάλλου πολύμορφες αντιπολεμικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται σ' όλη την Ελλάδα τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ