Τετάρτη 5 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ»
Εκποίηση δημόσιας περιουσίας και κοροϊδία

Επεται συνέχεια με δώρα - στάδια σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και άλλες ομάδες

Τη «λογική του παραλόγου» αναγκάζονται να επιστρατεύσουν τα κυβερνητικά στελέχη στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Ετσι το χάρισμα του σταδίου «Γ. Καραϊσκάκης» στο μεγαλοεπιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, βαφτίζεται «επωφελής συμφωνία»... Με αυτό το ψευδοεπιχείρημα σήμερα στη Βουλή θα συζητηθεί, με στόχο να ψηφιστεί, η σκανδαλώδης τροπολογία που «ανοίγει το δρόμο» για να χαριστεί η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες. Και έπεται συνέχεια...

Οπως επισήμανε χτες ο «Ρ», οι δεσμεύσεις των κυβερνώντων και η πραγματική επιλογή τους φάνηκε ξεκάθαρα στο κείμενο της τροπολογίας. Καταρρίφθηκε κάθε ισχυρισμός περί μη ιδιωτικοποίησης, από το σημείο όπου αναγνωρίζεται η δυνατότητα παραχώρησης (από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό) δικαιωμάτων σε τρίτους... Επίσης διαψεύστηκαν οικτρά οι ισχυρισμοί ότι δεν πρόκειται για χάρισμα.

Το «μαύρο - άσπρο» από τον υφυπουργό Αθλητισμού

Και όμως ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Λιάνης, προσπάθησε χτες να κάνει το «μαύρο - άσπρο». «Η ρύθμιση που έγινε δεν έθιξε καθόλου την πολιτεία, το ξεκαθαρίζω», ισχυρίστηκε. Αμέσως όμως αυτοδιαψεύστηκε: «Βεβαίως, τα πρώτα 15 χρόνια είναι λογικό (σσ για τους επιχειρηματίες σίγουρα) να μη ζητάμε να εισπράξουμε κάποιο ποσό», είπε, «επειδή ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να αποπληρώσει δάνεια και θα έχει ξοδέψει 17 δισεκατομμύρια». Μόνο που ο υφυπουργός... ξέχασε να πει ότι οι επιχειρηματίες, που με προκάλυμμα τον Ολυμπιακό, επωφελούνται, θα πάρουν τσάμπα και θα εκμεταλλευτούν υπερκερδοφόρα, έκταση αξίας (σύμφωνα με τους γνωρίζοντες) περίπου 50 δισ. δρχ.

Η κυβέρνηση λοιπόν χαρίζει 50 δισ. δρχ. για να... επενδύσουν (με δανεικά) οι ιδιώτες περίπου 15 δισ, ώστε να κερδίσουν (από την εκμετάλλευση) πολλαπλάσια. Και σαν να μη φτάνει αυτό, τους δίνει και ένα διάστημα 15 χρόνων ρεγάλο. Και αυτή η συμφωνία είναι, κατά τον Γ. Λιάνη και την κυβέρνηση, «εξαιρετικά συμφέρουσα για την πολιτεία»!.. Πάντως, ακόμα και αν ψηφιστεί η τροπολογία, δεν αποκλείεται να προκύψουν σημαντικά απρόοπτα. Βλέπετε, η αδίστακτη εξυπηρέτηση συμφερόντων, πολλές φορές σκοντάφτει στους νόμους που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει.

Αν λοιπόν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) δε συμφωνήσει, μπορεί να τεθούν σοβαρά ζητήματα νομικής φύσεως (όχι ότι και να το κάνει δεν υπάρχουν...). Σύμφωνα με πληροφορίες χτες υπήρξε συνάντηση ΕΟΕ - Ευαγ. Βενιζέλου, χωρίς αποτέλεσμα. Αν και η σημερινή έχει την ίδια κατάληξη (και η τροπολογία ψηφιστεί) τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, όπως π.χ. προσφυγή στο ΣτΕ...

Βέβαια, οι κυβερνητικές επιλογές δεν αφορούν μόνο τον Ολυμπιακό. Ανάλογες σκανδαλώδεις εξυπηρετήσεις θα γίνουν και σε άλλες Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες (ΠΑΕ). Το παραδέχτηκαν και ο Γ.Λιάνης, που σημείωσε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την ΑΕΚ, αλλά και συζητάει τις επόμενες μέρες με τον Παναθηναϊκό, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρ. Πρωτόπαππας που είπε ότι «με ίδιους όρους και προϋποθέσεις μπορεί να γίνει συζήτηση και με άλλους συλλόγους, όπως είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά και άλλοι. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά σας λέω γενικά ότι μελετάμε με θετικό πνεύμα τα σχετικά αιτήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ