Κυριακή 9 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγωνιστικά ενάντια στη δίωξη 77 μαθητών

Αγωνιστικά, με μαζική πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 12 του Μάρτη, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα διαδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους 77 μαθητές που διώκονται επειδή συμμετείχαν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του '99. Παράλληλα, θα απαιτήσουν μαχητικά να σταματήσουν οι διώξεις, να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών, να περιφρουρηθούν οι ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα και η παιδαγωγική λειτουργία στα σχολεία.

Σε σύσκεψη, που έγινε το βράδυ της Παρασκευής, με πρωτοβουλία του 14ου εσπερινού ΤΕΕ, αποφασίστηκε στις 8 το πρωί της Τετάρτης να ξεκινήσει πορεία από το συγκρότημα «Ευκλείδη», η οποία θα καταλήξει έξω από τα δικαστήρια, όπου θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή γονιών και εκπαιδευτικών. Στο πλευρό των μαθητών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η Ομοσπονδία Γονέων και οι εκπαιδευτικοί.

Οι 77 μαθητές δικάζονται την Τετάρτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το 1999 ήταν μέλη των 15μελών Μαθητικών Συμβουλίων των σχολείων: 2ο και 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλαμαριάς, 7ο, 8ο, 10ο, 15ο ΤΕΕ του συγκροτήματος «Ευκλείδη», 6ο και 14ο νυχτερινό ΤΕΕ. Ανάμεσα στους διωκόμενους είναι και ο Θανάσης Κουτσουράς, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, μαθητής του 14ου νυχτερινού ΤΕΕ.

ΚΝΕ: Να εκφραστεί η αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές

Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει πως δεν είναι τυχαία η χρονική περίοδος που γίνεται η δίκη. Είναι μια περίοδος «που το νεολαιίστικο κίνημα δίνει σημαντικό "παρών" στο πλευρό του εργατικού και του ευρύτερου λαϊκού κινήματος στις κινητοποιήσεις ενάντια στον ετοιμαζόμενο πόλεμο κατά του Ιράκ και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν». Το ΚΣ της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και το λαό να εκφράσουν πολύμορφα την αλληλεγγύη τους και να δώσουν απάντηση στην επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων, μέσα από την ένταση των αγώνων για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά, στην ειρήνη, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται κατά του Ιράκ και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ