Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύχρωμος, μελωδικός «Συρμός»

Μελωδική πολυχρωμία και συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις δίνουν το στίγμα του προγράμματος του Μάρτη, στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως 14, δίπλα στο θέατρο «Περοκέ», τηλ. 210.5203.661). Καταξιωμένα σχήματα της ροκ, καινούρια συγκροτήματα που «βαδίζουν» σε διαφορετικά «μονοπάτια», αξιόλογοι τραγουδοποιοί και ερμηνευτές θα ανεβούν στη νέα σκηνή του Μεταξουργείου, που φτιάχτηκε για να στεγάσει τις ποικιλόμορφες τάσεις και τα διαφορετικά ρεύματα της ελληνικής μουσικής. Ανάμεσά τους οι «Socrates», οι «Magic de Spell», ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Καλλιόπη Βέττα κ.ά.

Σήμερα (10.30μ.μ.) εμφανίζεται το «Φθηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό», το νεανικό σχήμα, που με μεράκι αγκαλιάζει την τζαζ, το μπλουζ, το έντεχνο, τον προγκρέσιβ ήχο και τα παραδοσιακά ακούσματα και το οποίο θα βρίσκεται στο «Συρμό» κάθε Τετάρτη, μέχρι το τέλος του μήνα.

Αύριο (10.30μ.μ.), αλλά και τις επόμενες Πέμπτες ο Μιχάλης Κακέπης καταθέτει τις έντεχνες και ροκ αναζητήσεις του, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο (10.30μ.μ.) οι «Magic de Spell», ένα από τα καλύτερα ροκ συγκροτήματα, προσκαλούν σε δυο ηλεκτρικές βραδιές, με δικά τους τραγούδια και αξιόλογες διασκευές.

Την Κυριακή (9.30μ.μ.) ακολουθεί το 11μελές συγκρότημα «Ματ σε δύο υφέσεις» με ένα πρόγραμμα, το οποίο συνδυάζει τα παραδοσιακά όργανα και τον ακουστικό ήχο με τον ηλεκτρικό. Το σχήμα, που είχε την τύχη στην πρώτη του δισκογραφική δουλιά να έχει ως παραγωγούς τις «Δυνάμεις του Αιγαίου», θα εμφανίζεται κάθε Κυριακή.

Η μελωδική φωνή της Καλλιόπης Βέττα θα συντροφέψει το κοινό του «Συρμού» τα διήμερα 17,18/3 και 24,25/3, προσφέροντας αξιόλογες ερμηνείες έντεχνων, παραδοσιακών και ροκ τραγουδιών.

Μπαλάντες που γοητεύουν και προσκαλούν σε ονειρεμένες «διαδρομές» θα διηγηθεί ο Μίλτος Πασχαλίδης στις 21 και 22/3. Οι «Socrates», το συγκρότημα με τη μακρόχρονη, σημαντική ιστορία στην ελληνική ροκ σκηνή, θα εμφανιστούν στις 28 και 29/3, προσφέροντας ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια και τον Απρίλη.

Ο «Συρμός», εξάλλου, κάθε Σάββατο μεσημέρι (3μ.μ.) γίνεται στέγη νεότερων μουσικών αναζητήσεων και το βήμα συγκροτημάτων και πολύ νέων δημιουργών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 5203661 και 210 3306259.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ