Τετάρτη 12 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολα για την... τουριστική ανάπτυξη

Την πρόβλεψη ότι η έναρξη της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα θα καθυστερήσει λόγω της επικείμενης ιμπεριαλιστικής επίθεσης στο Ιράκ έκανε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού στο Βερολίνο. Ο Α. Τσοχατζόπουλος μίλησε για «αβεβαιότητα», που υποστήριξε ότι θα λήξει μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά δε δίστασε να διατυπώσει την ελπίδα ότι και φέτος στον τουρισμό θα υπάρξει μια αντίστοιχη τουλάχιστον πορεία με το 2002.

Οι επισημάνσεις του υπουργού ήταν πάντως γλαφυρές όσον αφορά την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις τουριστικές επιχειρήσεις. Επί της ουσίας έκανε φανερή την αποφασιστικότητά της να ενισχύσει το μεγάλο κεφάλαιο και σε αυτό τον κλάδο, να ξεπουλήσει ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο από την τουριστική υποδομή και να υπακούσει σε κάθε απαίτηση ντόπιων και ξένων τουριστικών συμφερόντων για ειδικότερες διευκολύνσεις και παροχές.

Ενδεικτικό είναι ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ανάπτυξη βιομηχανικής ζώνης κοντά στο αεροδρόμιο της «Χόχτιφ» και την ανάγκη... εξάλειψής της σε 3-4 χρόνια, ο Α. Τσοχατζόπουλος απάντησε ότι όταν κάτι τέτοιο έρθει, «χωρίς αμφιβολία θα το αντιμετωπίσουμε από κοινού με όλους τους υπεύθυνους φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ