Πέμπτη 13 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ζωγραφική, γλυπτική, κατασκευές

Εργο του Β. Παπασάικα
Εργο του Β. Παπασάικα
Εγκαινιάζεται αύριο (7.30μμ) στην αίθουσα τέχνης «Ανεμος» (Κυριαζή 36, Κηφισιά), έκθεση γλυπτικής του Βασίλη Παπασάικα. Εως τις 5 του Απρίλη θα παρουσιαστούν γλυπτά σε φυσικό μέγεθος από ορείχαλκο και επιζωγραφισμένο γύψο, εμπνευσμένα από την καθημερινή ζωή του καλλιτέχνη.

Εκθεση ζωγραφικής και κατασκευών της Νάντιας Καλαρά εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) στην «γκαλερί της Ερσης» (Κλεομένους 4). «Τα έργα της Καλαρά», σημειώνεται στον κατάλογο, «κρακελαρισμένα, σκισμένα, επιδιορθωμένα και πάλι πληγωμένα, είναι μια μαρτυρία της διαδικασίας κατασκευής τους και, ταυτόχρονα, οι φορείς του σώματος της ίδιας της καλλιτέχνιδας, ως μυστικού κώδικα ταυτότητας και τόπου». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29/3.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Φ. Νίκου παρουσιάζεται στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10, πλατεία Βικτωρίας), που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (7.30μμ). Ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει 20 έργα ζωγραφισμένα με λάδι σε μουσαμά. Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, «ο Φ. Νίκος ανοίγει το βλέμμα μας προς ένα δισυπόστατο κόσμο εν τη γενέσει του... Τα ελάχιστα σημάδια μιας ζωής που ανανεώνεται, εμφανίζονται δειλά εδώ κι εκεί: ένα δεντράκι που πρασινίζει, η αντανάκλαση του σύννεφου πάνω στη λίμνη, μια βροχή που ίσως έρθει για να ξαναδώσει σ' αυτή τη μοναξιά την αλλοτινή χαρά». Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5/4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ