Παρασκευή 14 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σαν... να ξύπνησαν τώρα...

Καθημερινά την «Αμερική» ανακαλύπτει η ελληνική κυβέρνηση, που με αφορμή τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Σερβίας «διαπίστωσε» ότι τα Βαλκάνια μαστίζονται από το οργανωμένο έγκλημα.

Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών ασφαλώς και γνώριζαν εδώ και καιρό την κατάσταση η οποία διαμορφώθηκε στην περιοχή. Αλλωστε, ενυπογράφως συνέβαλαν να δημιουργηθεί, όταν με τον τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνεργούσαν στο πλαίσιο των συμβατικών τους και άλλων δεσμεύσεών τους στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, η οποία οδήγησε την περιοχή στο χάος.

Χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σχετικά με αυτό το θέμα: «Με αφορμή αυτή την τραγική εξέλιξη, από την πλευρά μας, ως Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα ήθελα να πω ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και η ευθύνη μας πλέον είναι μεγαλύτερη για να εργαστούμε για τα Βαλκάνια της σταθερότητας και της ασφάλειας, για τα Βαλκάνια των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής σταθερότητας». Σαν «φάρμακο» στην κατάσταση, βέβαια, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών απλώς «πρόσφερε» την ελληνική συμπαράσταση για την προσέγγιση της Σερβίας και του Μαυροβουνίου με το ΝΑΤΟ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ