Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΔΑ
Δέκα μήνες χωρίς ένσημα!

Μετά από κινητοποίηση των εργαζομένων, ο υπεργολάβος διαπραγματεύτηκε μαζί τους

Ούτε ένα ένσημο δεν έχει κολλήσει εδώ και δέκα μήνες στους 38 μεταλλεργάτες που απασχολεί στην κατασκευή σφαιρικών δεξαμενών στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, ο υπεργολάβος Γιώργος Πανάς! Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης κατάστασης είναι να μην μπορούν να ανανεώσουν οι μεταλλεργάτες τα βιβλιάρια ασθενείας για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που πραγματοποίησαν προχτές οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία αναγκάστηκε να διαπραγματευτεί με τον γενικό γραμματέα του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Κώστα Φάκαρο, προκειμένου να δοθεί λύση στο παραπάνω αλλά και σε μια σειρά άλλα προβλήματα.

Ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, έπειτα από απαίτηση του συνδικάτου, από το ΙΚΑ Ασπροπύργου, θα έχει αποτέλεσμα την πλήρη απόδοση όλων των ενσήμων στους εργαζόμενους, «έστω και αν χρειαστεί - τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του συνδικάτου - να παρέμβει εισαγγελέας τόσο προς τους εργολάβους όσο και προς τα διυλιστήρια».

Για τα υπόλοιπα αιτήματα της απεργίας, όπως την απόδοση της διαφοράς Δώρου σε όσους υπάρχουν υπόλοιπα, η επιχείρηση δεσμεύτηκε να την καταβάλει άμεσα. Για την υπερωριακή απασχόληση ανέλαβαν τη δέσμευση να γίνεται εκ περιτροπής ή στο σύνολο των εργαζομένων χωρίς αδικίες. Για την αναπροσαρμογή του ημερομισθίου είναι αρνητική η στάση τους. Για την επαναπρόσληψη δυο απολυμένων, των Χρυσογόνου και Γρηγοράκου, ζήτησαν προθεσμία δυο ημερών για να απαντήσουν. Το συνδικάτο προειδοποιεί ότι αν μέχρι τις 14 του Μάρτη δεν έχει δώσει λύση η εργοδοσία στα προβλήματα, θα πραγματοποιηθεί στις 15 του Μάρτη νέα 24ωρη απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ