Πέμπτη 9 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Απεργία για τη σύμβαση!

Συγκέντρωση των απεργών στις 11 πμ στο Παράρτημα του Συνδικάτου στο Πέραμα

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν σήμερα οι μεταλλεργάτες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, διεκδικώντας την υπογραφή ικανοποιητικής Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2000. Στα πλαίσια της απεργίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Παράρτημα του Συνδικάτου στο Πέραμα, προκειμένου να ενημερωθούν οι μεταλλεργάτες για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σε σχετική ανακοίνωση, το Συνδικάτο αναφέρει ότι από τις 28 του Γενάρη έχουν υποβληθεί τα αιτήματα προς την εργοδοτική ένωση για την υπογραφή της τοπικής σύμβασης. Η εργοδοτική ένωση με ευθύνη της διοίκησης, κωλυσιέργησε και σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις. Στις 24 του Φλεβάρη έγινε η τελευταία συνάντηση με τη διαπραγματευτική ομάδα των εργοδοτών.

«Σ' αυτήν τη συνάντηση - τονίζεται στην ανακοίνωση - η διοίκηση του Συνδικάτου, εξαντλώντας κάθε περιθώριο διαπραγματευτικής δυνατότητας, αντιπρότεινε διαφορετικό αίτημα από το αρχικό που είχε υποβάλει, καθώς και να συμφωνήσουν για την επέκταση ισχύος της Σύμβασης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας (χρησιμοποιούνται εκεί εργολάβοι "μαϊμούδες" εκτός Ζώνης και καταστρατηγούνται κεκτημένα δικαιώματα). Στα πλαίσια μιας υπευθυνότητας, ενώ θα έπρεπε να αποδεχτούν και να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασης, όρισαν γενική συνέλευση της εργοδοτικής ένωσης στις 14 του Μάρτη, 20 μέρες μετά και με ευθύνη τους διαδίδουν ή ότι δε θα έχουν απαρτία ή ότι δε θα περάσουν από τη γενική συνέλευση τα αιτήματα!».

Το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι στην εργοδοτική ένωση «διαχωρίζονται μεταξύ τους σε χρεοφειλέτες και μη χρεοφειλέτες, αφήνουν όμως στην πάντα αυτές τους τις διαφορές επιδιώκοντας να αφήσουν τον κλάδο χωρίς σύμβαση για να καταστρατηγούν και να παραβιάζουν τις κατακτήσεις μας».

«Προειδοποιούμε - καταλήγει η ανακοίνωση - την εργοδοτική πλευρά ότι εάν στις 14 του μήνα δεν αποφασίσουν για την υπογραφή άμεσα της ΣΣΕ, εμείς διατηρούμε το δικαίωμα να επανέλθουμε με τα αρχικά μας αιτήματα και να επιδιώξουμε την ικανοποίησή τους, είτε από την εργοδοτική ένωση είτε από κάθε επιχείρηση και με όποια μορφή πάλης κρίνουμε αναγκαία. Ας μην υποτιμούν τους μεταλλεργάτες και το λιμάνι μπορεί να λειτουργεί και οι αδιάλλακτοι να είναι έξω από την πύλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ