Σάββατο 15 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟ
Αγκάλιασε την πρόκριση

Να λοιπόν που το όνειρο αρχίζει να φαντάζει αληθινό. 'Η αν προτιμάτε τουλάχιστον πιο κοντά.... Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Πορτογαλία επί της Πόρτο με 1-0 χάρη στο γκολ του Ολισαντέμπε στο 67` έβαλε, ενόψει και της ρεβάνς στη Λεωφόρο, τις καλύτερες προϋποθέσεις για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οσο και αν στον Παναθηναϊκό κρατούν χαμηλούς τόνους για το συγκεκριμένο ζήτημα, χτες στο αεροδρόμιο οι φίλαθλοι άρχισαν να κάνουν όνειρα τελικού. Πάντως ο Σέρχι Μαρκαριάν ήταν ιδιαίτερα προσγειωμένος κατά την υποδοχή της ομάδας από περίπου 300 οπαδούς στο αεροδρόμιο χτες το μεσημέρι. «Τίποτα δεν τελείωσε ακόμη. Παίξαμε ουσιαστικά το πρώτο ημίχρονο και ακολουθεί το δεύτερο μέρος που ίσως είναι και πιο δύσκολο. Εμείς αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε έτσι και δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο αγώνας με το Αιγάλεω», τόνισε στις λίγες δηλώσεις του ο Ουρουγουανός προπονητής.

Αντίθετα, πιο αισιόδοξος φάνηκε ο Τάκης Φύσσας, ένας εκ των καλύτερων παικτών του «τριφυλλιού» στο Οπόρτο, που δήλωσε ότι «τώρα ο τελικός είναι ακόμα πιο κοντά». Οσο για τον σκόρερ του πολύτιμου τέρματος Εμάνουελ Ολισαντέμπε, προτίμησε να μιλήσει σε ομαδικό πνεύμα, επισημαίνοντας ότι αυτό που μετράει είναι η εκτός έδρας νίκη και πως αυτή θα αξιοποιηθεί στη ρεβάνς.

Διεθνής θαυμασμός

Η καλή εμφάνιση στο «Ντας Αντας» αλλά και η σπουδαία νίκη του Παναθηναϊκού, προκάλεσαν το θαυμασμό του πορτογαλικού αλλά και διεθνή Τύπου για την ελληνική ομάδα. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ υπάρχει ο χαρακτηριστικός τίτλος «Ο Ολισαντέμπε τιμώρησε την Πόρτο», ενώ στις εφημερίδες της Πορτογαλίας γίνεται λόγος για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται πλέον οι «Δράκοι» ενόψει της ρεβάνς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ