Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Νέα μορφή» ίσον Μπολόνια

«Να της δώσουμε νέα μορφή!». Της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αυτό ήταν το σλόγκαν του κεντρικού προεκλογικού υλικού (αφίσας και προκήρυξης) της ΠΑΣΠ, που κυκλοφόρησε στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Καλά, θα αναρωτηθεί κάποιος, αυτοί δεν είναι που απουσίαζαν από όλες τις κινητοποιήσεις των δεκάδων φοιτητικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα και διεθνών αντιπροσωπειών, μαζί με τους εργαζόμενους και όλο το λαό ενάντια στα μέτρα των υπουργών Παιδείας της ΕΕ; Αυτοί δεν είναι που στήριξαν και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική σε ό,τι αφορά την Ανώτατη Εκπαίδευση, που εφαρμόζει πιστά τις ευρωπαϊκές επιταγές;

Πραγματικά θέλουν «νέα μορφή» στην Ανώτατη Εκπαίδευση: τη μορφή της «Μπολόνια». Θέλουν Ανώτατη Εκπαίδευση με πολλούς κύκλους σπουδών, με πτυχία τύπου Bachelor, με δίδακτρα και με ένα μάτσο μεταπτυχιακά για τους λίγους και πάνω απ' όλα τους έχοντες, με κουτσουρεμένη χρηματοδότηση (3,5% του ΑΕΠ για να μην ξεχνιόμαστε) και φυσικά, με αξιολόγηση για να εφαρμοστούν καλύτερα και πιο γρήγορα όλα τα προηγούμενα.

Μπορεί λοιπόν ο ελέφαντας να κρυφτεί πίσω από την οδοντογλυφίδα; Ισως και να μπορεί όταν πρόκειται για την ΠΑΣΠ που πασχίζει να δώσει «νέα μορφή στην Ανώτατη Εκπαίδευση». Τι νέα μορφή δηλαδή... ν' αλλάξουν τα πέταλα στην Ανώτατη Εκπαίδευση επιδιώκουν, μόνο που το λένε με όρους «εκσυγχρονιστικούς», το λένε κομψά μη μας πέσει βαρύ και σηκωθεί ο κόσμος και τους γιουχάρει σε συνελεύσεις κι αμφιθέατρα.

«Κυριακή κοντή γιορτή» όμως... Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν και στις 9 Απρίλη αξίζει να πάρει η ΠΑΣΠ την απάντησή της για τη «νέα μορφή», τη διάλυση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, που προτείνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις για την κλιμάκωση της πάλης (2006-06-07 00:00:00.0)
«Νέα μορφή» ίσον Μπολόνια (2003-03-20 00:00:00.0)
«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας» (2000-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ