Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ ΤΕΙ
«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας»

Την αναγκαιότητα το σπουδαστικό κίνημα να παλέψει για ενιαία ανώτατη εκπαίδευση και γνώσεις υψηλού επιπέδου, τονίζει στην κεντρική της προκήρυξη η ΠΚΣ ΤΕΙ και ως προϋπόθεση για τη διεκδίκηση του αιτήματος αυτού θέτει την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής για ισχυρό σπουδαστικό κίνημα.

Περιγράφοντας το μέλλον των ΤΕΙ, η ΠΚΣ σημειώνει ότι «είναι πια ξεκάθαρο ότι μας θέλουν:

Αμόρφωτους: Ενα στενά καταρτισμένο δυναμικό, χωρίς ουσιαστική επαφή με την επιστήμη. Με γνώσεις μιας χρήσης. Φτιάχνουν "νέα τμήματα" με τα οποία γελάνε ακόμα και οι σχολάρχες των ΙΕΚ...

Υποβαθμισμένους: Χωρίς εργαστήρια και αίθουσες, χωρίς εστίες, χωρίς καθηγητές (το 70% έκτακτοι). Την ίδια στιγμή ρίχνουν χοντρά λεφτά στα ΠΣΕ. Σε λίγο θα φιλοξενούνται τα ΤΕΙ στα ΠΣΕ και όχι το αντίστροφο.

Υποχρηματοδοτούμενους: Με προϋπολογισμούς εξαθλίωσης μάς στέλνουν κατευθείαν στα ΕΠΕΑΕΚ: το Δούρειο Ιππο για την ιδιωτικοποίηση και τη στροφή προς την κατάρτιση.

Ανεργους χωρίς δικαιώματα: Κάνουν τα ΤΕΙ, ΙΕΚ. Ισοπεδώνουν τα πτυχία προς τα κάτω με την εφαρμογή των Οδηγιών 89/48 και 92/51».

Με αφορμή την κρίση που ξέσπασε εξαιτίας της παραπάνω οδηγίας και της (ν)τροπολογίας που ψηφίστηκε για τα ΤΕΙ, η ΠΚΣ σημειώνει, «μας λένε για περισσότερα εξάμηνα και την ίδια στιγμή μας δίνουν λιγότερες γνώσεις, μας λένε για οδηγίες που τάχα θα μας ανωτατοποιούν αλλά στην πραγματικότητα μας κάνουν ΙΕΚ, μας τάζουν μεταπτυχιακά και την ίδια στιγμή υποβαθμίζουν τα πτυχία». Σε αυτό η ΠΚΣ απαντά με γενικές συνελεύσεις και πανελλαδικό συντονισμό των συλλόγων, σε αντίθεση με τις παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ η ψήφος στις οποίες, όπως τονίζει η ΠΚΣ, «δίνει το πράσινο φως, όχι μόνο για να συνεχίζεται η κοροϊδία, αλλά και για να περάσουν όλα τα αντιδραστικά μέτρα που έχουν στο πρόγραμμά τους κυβέρνηση και ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ