Κυριακή 14 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΕΙ
«Εχουμε τη δύναμη»

Κάλεσμα στους φοιτητές να μην υποτιμήσουν την ψήφο τους και να στηρίξουν με αυτή την παράταξη που δεν απουσίασε από τους μικρούς και μεγάλους αγώνες τους, απευθύνει στους φοιτητές η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας ΑΕΙ ενόψει των εκλογών στις 17 Μάη. Ενάντια στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό με τα οποία οι μικρογραφίες του δικομματισμού επιχειρούν να εμποτίσουν το φοιτητικό κίνημα, η ΠΚΣ απευθύνεται στους φοιτητές λέγοντας «έχουμε τη δύναμη». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα της ΠΚΣ, ενώ έχει κυκλοφορήσει φυλλάδιο - κάλεσμα, το οποίο τα μέλη και οι φίλοι της ΠΚΣ μοιράζουν χέρι χέρι στα ΑΕΙ, συζητώντας παράλληλα με τους φοιτητές.

Η ΠΚΣ ΑΕΙ καλεί τους φοιτητές να σκεφτούν τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τις κυβερνητικές επιλογές που είναι σε εξέλιξη. «Στην ημερήσιά τους διάταξη είναι η απαξίωση των σπουδών και των πτυχίων, οι πολλοί κύκλοι σπουδών, η μεταφορά των ουσιαστικών εφοδίων στα μεταπτυχιακά, ο κατακερματισμός και εμπορευματοποίηση της γνώσης, η αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα», με στόχο περισσότερους και μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς, η διαμόρφωση φτηνού, εξαρτημένου, χωρίς απαιτήσεις επιστημονικού δυναμικού του αύριο.

Η ΠΚΣ περιγράφει το φοιτητικό κίνημα που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες ως μαζικό, μαχητικό και ενωτικό. Που σε συντονισμό με το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα θα αντιπαλεύει την πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά σου στο παρόν και στο μέλλον, θα παλεύει για ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση, για συνολικές αλλαγές στην κοινωνία, σε σύγκρουση με τα κυρίαρχα συμφέροντα.«Μόνο ένα τέτοιο φοιτητικό κίνημα, μπορεί να έχει δύναμη και πολιτικό ρόλο στην κοινωνία»,τονίζει η ΠΚΣ. Γιατί για την ΠΚΣ το φοιτητικό κίνημα δεν είναι μόνο οι φοιτητικές εκλογές. «Δεν είναι απλά το έσχατο ανάχωμα κάθε φορά που η κυβέρνηση ψηφίζει ένα αντιδραστικό εκπαιδευτικό νομοσχέδιο», τονίζει η ΠΚΣ, που θεωρεί το φοιτητικό κίνημα ένα ισχυρό όπλο για να μπορεί ο φοιτητής όχι μόνο να εκφράζει την άποψή του για όλα όσα η κυβέρνηση υλοποιεί, αλλά πολύ περισσότερο για να είναι η φωνή των φοιτητών ισχυρή, μαχητική, αποτελεσματική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ