Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ
Στο «παραπέντε» γλίτωσαν δύο εργάτες

Κάτω από βουνό χώματος μέσα σε χαντάκι τεσσάρων μέτρων θάφτηκαν στην κυριολεξία χτες δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι, την ώρα που έκαναν συγκόλληση αγωγών νερού για τον προαστιακό σιδηρόδρομο, επιβεβαιώνοντας και πάλι ότι οι εργοδότες μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων.

Κανένα μέτρο ασφάλειας δεν υπήρχε στο συγκεκριμένο έργο, αφού σε κανένα σημείο δεν υπήρχε υποστύλωση των πλαϊνών τοιχωμάτων όπως προβλέπεται, ακριβώς για να μη συμβεί αυτό που έγινε χτες. Το ατύχημα έγινε χτες λίγο πριν τις 11 το πρωί στη Λεωφόρο Φιλαδελφείας 33 στο Μενίδι, όταν οι δύο αλλοδαποί εργαζόμενοι Σαρίπ Τζαμάλ και Ούλα Σόφι την ώρα που συγκολλούσαν αγωγό νερού καταπλακώθηκαν από τα χώματα που κατέρρευσαν. Η άμεση ειδοποίηση και στη συνέχεια επέμβαση της Πυροσβεστικής έσωσε τους δύο εργαζόμενους που ξεθάφτηκαν μετά από προσπάθειες μισής ώρας και μεταφέρθηκαν αμέσως στο Γενικό Κρατικό Αθηνών όπου και νοσηλεύονται ελαφρά τραυματισμένοι.

Στον τόπο του ατυχήματος βρέθηκαν συνδικαλιστές του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, καθώς και επιθεωρητές του ΚΕΠΕΚ Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι έδωσαν εντολή για πάγωμα των εργασιών μέχρι να παρθούν μέτρα, καθώς σε πολλά σημεία διαπίστωσαν την πλήρη απουσία τους. Ταυτόχρονα, το ΚΕΠΕΚ κάλεσε τους υπεύθυνους του έργου (τον υπεργολάβο Γ. Τσώνη και την ΑΚΤΩΡ που έχει αναλάβει το έργο του προαστιακού) για να δώσουν εξηγήσεις για το ατύχημα.

Να σημειώσουμε, ότι όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, το χτεσινό ατύχημα δεν ήταν τυχαίο καθώς εκτός του ότι δεν είχαν παρθεί μέτρα, πριν λίγο καιρό είχε σπάσει αγωγός και είχε πλημμυρίσει το χαντάκι με νερό κάνοντας τα χώματα ιδιαίτερα σαθρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ