Πέμπτη 20 Μάρτη 2003 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Την Κυριακή η εκλογοαπολογιστική συνέλευση

«Προοπτική σήμερα για την εργατική τάξη δεν μπορεί να υπάρξει έξω από την πάλη για την αλλαγή του πολιτικού συσχετισμού, έξω από την προοπτική να διαφεντεύει η ίδια τις τύχες της. Μπορεί αυτό να θεωρείται σαν μακρινό. Σημασία έχει ότι η πάλη σήμερα πρέπει να συνδεθεί με μια τέτοια ουσιαστική προοπτική». Αυτό υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του κλάδου, τους οποίους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου, την Κυριακή 23 Μάρτη, στις 10 το πρωί.

Τα θέματα της συνέλευσης είναι: «Απολογισμός δράσης του διοικητικού συμβουλίου, οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός, εκλογή εφορευτικής επιτροπής που θα διεξάγει τις αρχαιρεσίες στο σωματείο από τις 2 μέχρι τις 7 Απρίλη και, τέλος, αντιπροσώπευση από δευτεροβάθμιο όργανο.

Τα δυο χρόνια που πέρασαν, το σωματείο βρέθηκε στις πρώτες γραμμές του αγώνα του λαού, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ενάντια στην κατάργηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, ενάντια στην κρατική και εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Το σωματείο αντιστάθηκε στις επιδιώξεις κυβέρνησης και μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου να τσακίσουν κάθε πνεύμα αντίστασης, να υποτάξουν την εργατική τάξη, προκειμένου να περάσουν τα σχέδιά τους, που είναι εργαζόμενοι χωρίς οράματα και προσδοκίες.

«Οι αγώνες των προηγούμενων χρόνων - υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση - δεν πήγαν χαμένοι, γιατί ανέδειξαν την αλληλεγγύη και την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, ανέτρεψαν την αντίληψη για αναποτελεσματικότητα των αγώνων και φανέρωσαν την ανάγκη το συνδικαλιστικό κίνημα να ακολουθήσει τη γραμμή ρήξης και ανατροπής. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι μέσα από αυτούς τους αγώνες βγήκαμε πιο έμπειροι και συντονισμένοι, με πιο πολιτικοποιημένα αιτήματα. Οχι μόνο για να αμυνθούμε στις αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και να αντεπιτεθούμε με νέα δικαιώματα που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ