Παρασκευή 10 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Υπερκέρδη και για την Eurobank

Υπερκέρδη εμφάνισε κατά το προηγούμενο έτος και η Eurobank, εκμεταλλευόμενη τα οφέλη που αποφέρει στο σύνολο του ντόπιου τραπεζικού κεφαλαίου η εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού χρήσης 1999 του ομίλου της τράπεζας EFG Eurobank, που ανακοινώθηκαν χτες, τα συνολικά έσοδα εκμετάλλευσης του ομίλου ανήλθαν σε 190 δισ. δρχ. Τα καθαρά κέρδη, προ φόρων και εκτάκτων προβλέψεων, μετά την αφαίρεση των δικαιωμάτων μειοψηφίας, ανήλθαν σε 97 δισ. δρχ., από τα οποία τα καθαρά λειτουργικά κέρδη εμφανίζουν πραγματική αύξηση της τάξης του 140%.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα προτείνει στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, τη διανομή μερίσματος ύψους 100 δρχ. ανά μετοχή. Επίσης, ενόψει της συγχώνευσης της EFG Eurobank με την Τράπεζα Εργασίας, θα προταθεί η διανομή δωρεάν, σε όλους τους μετόχους της νέας τράπεζας, 3 νέων μετοχών για κάθε 10 παλιές. Η σχετική απόφαση θα ληφθεί από την πρώτη γενική συνέλευση της νέας τράπεζας μετά τη συγχώνευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ