Παρασκευή 28 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΦΥΛΗΣ
Απαιτούν οριστικό κλείσιμο της χωματερής

Με κεντρικό σύνθημα «φτάνει πια η κοροϊδία, να φύγει τώρα η χωματερή», κάτοικοι των Ανω Λιοσίων, της Φυλής και γειτονικών δήμων έκαναν χτες συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας.

Απαιτώντας το οριστικό κλείσιμο της χωματερής και την απομάκρυνσή της από τη Δυτική Αττική, συγκεντρώθηκαν στα Σίδερα Ζοφριάς όπου απέκλεισαν και τις γραμμές του τρένου. Στη συνέχεια πορεύτηκαν μέχρι το Δημαρχείο Ανω Λιοσίων, στην πρόσοψη του οποίου κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που έγραφε «η υγεία μας δεν εξαγοράζεται, να φύγει τώρα η χωματερή». Η ανταπόκριση των κατοίκων στο κάλεσμα της «Διαδημοτικής επιτροπής πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση της χωματερής», ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στις πολιτικές επιλογές που από τις αρχές της δεκαετίας του '80 έχουν μετατρέψει την περιοχή σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο.

Ο Γιάννης Παπαπαναής, μέλος της γραμματείας της Διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα, μιλώντας στους συγκεντρωμένους είπε, ότι ο λαός της περιοχής μπορεί να διώξει τη χωματερή. Πρόσθεσε ότι η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δώσει λύσεις τώρα και ότι η δημοτική αρχή πρέπει να ακολουθήσει την επιθυμία και το αίτημα της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων και σημείωσε πως για την κυβέρνηση και τα μεγάλα συμφέροντα το οικονομικό κόστος είναι πολύ σημαντικότερο απ' την υγεία των κατοίκων. «Γι' αυτό το λόγο οι κινητοποιήσεις πρέπει να ενταθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Στη συγκέντρωση μίλησαν, επίσης, οι βουλευτές, της ΝΔ Γ. Βλάχος, του ΣΥΝ Γ. Στεργίου, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ