Σάββατο 5 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Το μυστικό του Νοέμβρη»

Μια διαφορετική ελληνική ταινία με ίντριγκες και σασπένς από τον Τάκη Παπαγιαννίδη

Ο επιχειρηματίας Μιχάλης Συριανός, καταδικασμένος για οικονομικά εγκλήματα αποφυλακίζεται αιφνιδιαστικά. Υποστηρίζει ότι είναι θύμα πλεκτάνης του ομίλου «VOX», όπου διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος. Προτείνει στον εισαγγελέα Δημητρίου, εισηγητή της καταδίκης του, να ανακινήσει την υπόθεση με αντάλλαγμα να τον οδηγήσει στο «Μυστικό Νοέμβρη», οργάνωση που δολοφόνησε τον προκάτοχό του εισαγγελέα.

Μεγαλοεπιχειρηματίες, εισαγγελείς, μια νεαρή φιλόδοξη δικαστίνα, δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί σταθμοί, μπίζνες, δυναμικοί παράγοντες που διαμορφώνουν το οικονομικό και κοινωνικό status. Νόμιμες και παράνομες συναλλαγές, αδιέξοδοι έρωτες, εφιάλτες, επιφέρουν διαρκή μετατόπιση θέσεων και αντιλήψεων. Αρκούν η αποφασιστικότητα και η πίστη στη δικαιοσύνη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Υπάρχει αλήθεια; Ποιους δικαιώνει;

Ο Τάκης Παπαγιαννίδης προσπαθεί να φτιάξει μια διαφορετική ελληνική ταινία με ίντριγκες και σασπένς, κάτι που σπάνια βλέπουμε και λίγοι το τολμούν. Μ' ένα σφιχτοδεμένο σενάριο με την κατάλληλη ροή και καλοβαλμένες ανατροπές κρατάει το ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα κάνει αναφορές στη ματαιότητα της δικαιοσύνης και στα αδιέξοδα της κοινωνίας. «Το μυστικό του Νοέμβρη» είναι ουσιαστικά μια δικαστική περιπέτεια, που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία μιας καλής ταινίας... κατάλληλες ατμόσφαιρες, καλές ερμηνείες από ηθοποιούς με πείρα και αρκετή φαντασία.

Κοινωνική περιπέτεια, ελληνικής παραγωγής 2002. Σκηνοθεσία: Τάκης Παπαγιαννίδης. Με τους: Γιώργο Διαλεγμένο, Αθηνά Μαξίμου, Πασχάλη Τσαρούχα, Νίκο Καλογερόπουλο, Μπέσυ Μάλφα, Τόνια Ζησίμου, Μιχάλη Μητρούση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ