Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ολοι ζητούν μα λίγοι παίρνουν

Ακόμη περισσότερες ενισχύσεις και «διευκολύνσεις» ζητούν οι τουριστικοί επιχειρηματίες, αξιοποιώντας και τις επισημάνσεις του πρωθυπουργού ότι η ύφεση που απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση και ο πόλεμος στο Ιράκ «γεννούν αβεβαιότητες για το μέλλον».

Τα αιτήματά τους διατυπώθηκαν ξανά χθες στην 11η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, από το πρόεδρό του Σ. Ανδρεάδη. Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου μέσα από τα «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» θα προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Εκανε επίσης σαφές ότι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και στον τουριστικό τομέα, μεταξύ άλλων, εξαρτάται από τη δραστηριοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων, καθώς απαιτείται: «Ανοιγμα των αγορών σε βιώσιμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και ιδιαίτερα αυτές του ιδιωτικού τομέα. Προώθηση συνεργιών και συνεργασιών σε δημόσια περιουσιακά στοιχεία με ιδιωτικό μάνατζμεντ. Ενίσχυση καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και προϊόντων». Ακόμη, εξήγγειλε τη δημιουργία Διυπουργικής Επιτροπής Τουρισμού.

Ο Κ. Σημίτης ανέφερε, επίσης, ότι ο τουρισμός συνεισφέρει με περισσότερο από 15% στο ΑΕΠ, άμεσα και έμμεσα, ενώ το 2002 οι εισπράξεις ξεπέρασαν τα 9,5 δισ. ευρώ.

Ο Σ. Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι απαιτείται μείωση του κόστους μέσα από φορολογικές διευκολύνσεις και «απλοποίηση» των εργασιακών σχέσεων, με λίγα λόγια περισσότερη «ευελιξία». Θεώρησε επίσης καθοριστική την πραγματοποίηση ξένων επενδύσεων στον τουρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ