Τετάρτη 9 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Μαζεύουν... τα «σκουπίδια»

«Απορριμματοσυλλέκτες»... γίνονται απριλιάτικα τα εκκοκκιστήρια, με εντολή του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οπως έγινε γνωστό, οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις ενημερώθηκαν προφορικώς από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι από σήμερα θα μπορούν να παραλαμβάνουν το βαμβάκι που ξαναέμεινε απέξω, μετά και τις 31 Μάρτη. Το βαμβάκι αυτό θα επιχειρηθεί να παραδοθεί εκτός κοινοτικού συστήματος επιδότησης, δηλαδή μόνο με εμπορική τιμή. Αλλά για να μην υπάρχουν κωλύματα με βάση τα όσα ορίζει ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός, θα χαρακτηριστεί, ως «απορρίμματα» ή αλλιώς ποιοτικώς υποβαθμισμένο, ως εκτός ΟΣΔΕ και ενδεχομένως με διάφορους άλλους ψευτοχαρακτηρισμούς.

Το σίγουρο όμως είναι η υποχρέωση των παραγωγών να υπογράψουν ότι το βαμβάκι δεν είναι επιλέξιμο και πως δε διεκδικούν επιδότηση. Αν δεν το κάνουν δε θα μπορούν να το παραδώσουν και θα χάσουν και την εμπορική τιμή. Πρόκειται για άλλη παράνομη και εκβιαστική μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας. Κάτω από την πίεση, την οικονομική στενότητα και τη σκόπιμη απαξίωση κάθε έννοιας δικαίωσης μέσω ενστάσεων, οι βαμβακοπαραγωγοί θα εξαναγκαστούν να το παραδώσουν όπως φαίνεται, για να μην τους μείνει στα χέρια.

Κι όσο, για κάποιες περιπτώσεις παραγωγών που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, έχει να λέει για «παρανομίες» βρέθηκε τρόπος... Ηδη από την περασμένη βδομάδα δυο εκκοκκιστές παραλάμβαναν ανενόχλητοι στη «ζούλα», μη επιλέξιμο βαμβάκι, στο θεσσαλικό κάμπο και τα πέριξ...

Για να δούμε τι άλλο θα κάνει αυτή η κυβέρνηση, για «σκεπάσει»... τα καταστροφικά μέτρα του κοινοτικού κανονισμού για το βαμβάκι, που ψήφισε τον Απρίλη του 2001 στην ΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ