Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Η αυταρχική τρομοκρατική επίθεση δε θα περάσει

Την επίθεση στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο η ΚΕ του ΚΚΕ, με σχετική επιστολή της

Με επιστολή της που απευθύνει στην ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει πως η επίθεση εναντίον των γραφείων του στο Κίεβο αποτελεί τη λογική συνέχεια μιας εκστρατείας επιβολής ενός αυταρχικότερου πολιτικού καθεστώτος στη χώρα αυτή, που συνδέεται και με προσπάθειες της Δύσης, πιο συγκεκριμένα του ΝΑΤΟ, να επεκτείνουν κατά το δυνατό την ισχύ τους εκεί.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη χτεσινή τρομοκρατική επίθεση ενάντια στην έδρα της ΚΕ του ΚΚ Ουκρανίας.

Η μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη επιρροή και απήχηση των θέσεων του ΚΚ στους εργαζόμενους της Ουκρανίας, όπως έχουν δείξει και οι πρόσφατες εκλογές, έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους αντιδραστικούς κύκλους της Ουκρανίας και του εξωτερικού.

Η προσπάθεια καταστροφής των κεντρικών γραφείων του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο, έρχεται να προστεθεί στη γενικότερη αντικομμουνιστική εκστρατεία που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία, καθώς και στην προσπάθεια να επιβληθεί ένα νέο αυταρχικότερο πολιτικό καθεστώς. Εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια επιβολής της «νέας τάξης», με στόχο να χτυπηθεί σε κάθε γωνιά της γης οποιαδήποτε φωνή και δύναμη αντίστασης στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και των μονοπωλίων.

Επίσης, αυτές οι αντικομμουνιστικές ενέργειες, όπως και τα μέτρα που προωθούνται με στόχο την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας δεν είναι άσχετα με την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει τον τελευταίο καιρό και προγραμματίζει να εντείνει στο άμεσο μέλλον το ΝΑΤΟ και η ΕΕ στην Ουκρανία.»

Η επιστολή καταλήγει:

«Οι κομμουνιστές της Ελλάδας εκφράζουν την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξή τους στο ΚΚ Ουκρανίας, στα μέλη, στα στελέχη και τους οπαδούς του Κόμματος.

Εκφράζουμε τη σιγουριά μας ότι η νέα αντικομμουνιστική κι αυταρχική επίθεση δε θα περάσει. Οι εργαζόμενοι της Ουκρανίας θα την αποκρούσουν!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για την απαγόρευση της εφημερίδας του ΚΚ Ουκρανίας (2019-08-28 00:00:00.0)
Καταγγέλλει την αντικομμουνιστική πρόκληση στην Ουκρανία (2019-02-09 00:00:00.0)
Κατεπείγουσα Ερώτηση για την αστυνομική εισβολή στα γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας (2018-05-10 00:00:00.0)
Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας! (2018-05-09 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δίκη του Κομμουνιστικού Κόμματος (2015-02-05 00:00:00.0)
Σε επικίνδυνη αντιδημοκρατική κατεύθυνση (2000-03-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ