Κυριακή 19 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές ιδέες
Αρωματικές και καλαίσθητες ιδέες

Ιδέες, που μεταμορφώνουν το χώρο μας χωρίς κόπο σε μαγικό σκηνικό θεάτρου. Με δυο κρίνους ή ένα κλωνάρι με άνθη της Παναγιάς, ακόμη και με λευκές μαργαρίτες, τοποθετημένες σε ένα απλό, ψηλό βάζο, σε μια κοινή γωνιά, κοντά σ' ένα παράθυρο, συντελείται το πάλλευκο, ευωδιαστό θαύμα.

Αειθαλείς ιδέες

Δένδρα η δενδρύλλια, αναρριχώμενα και αειθαλή φυλλοβόλα φυτά, που κατάγονται από τις θερμές και τροπικές χώρες και ανάμεσα σ' αυτά ο Φίκος. Ο ανθεκτικός με την εξαιρετική διακοσμητική αξία. Αειθαλές, μεγάλης ανάπτυξης, όταν καλλιεργείται ελεύθερα, με βλαστούς άκαμπτους που αναπτύσσονται κατακορύφως και φέρουν πολλά φύλλα. Φύλλα παχιά, ελλειπτικά, που διακρίνονται για το βαθύ πράσινο χρώμα τους. Οι Φίκοι προτιμούν το φως και αντέχουν στον ήλιο. Αναπτύσσονται και στο λιγοστό φως, αλλά οι βλαστοί τους παίρνουν μεγαλύτερο μήκος, γίνονται μαλακοί και τα φύλλα μικρότερα. Το χειμώνα πρέπει να είναι περιορισμένα, ενώ όσο ζεσταίνει ο καιρός θέλουν πιο πολύ νερό και περισσότερο φως. Επίσης έχουν ανάγκη από καθάρισμα των φύλλων. Αυτά μονάχα και τίποτε περισσότερο δε ζητά ο Φίκος ο αγαπητός, ο προσιτός, ο φιλικός, ο αγέραστος...

Γευστικές ιδέες

Ας μην πετάμε το ψωμί που μας έμεινε. Πάντα θα έχουμε κάτι να το κάνουμε. Ας σας αρέσει το σκορδόψωμο, τότε κόψτε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες λεπτές, ανακατέψτε ελαιόλαδο και λιωμένο σκόρδο σε ένα μπολ και με το μείγμα, αλείψτε μία μία φέτα ξεχωριστά. Επειτα ενώστε το ψωμί και τυλίξτε το σε αλουμινόχαρτο. Βάλτε το στο φούρνο μέχρι να ζεσταθεί πολύ καλά και το σερβίρετε.

Αναλώσιμες ιδέες...

Κάποιος λόγος, προσωπικός ή έστω αντικειμενικός, σας κρατά μέσα στο σπίτι και θέλετε να περάσετε δυο ώρες ευχάριστα. Πως; Πεταχτείτε και προμηθευτείτε μια κασέτα. Ζητήστε την ταινία «Ρονίν» του Φρακενχάιμερ με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ρονίν, θα πει στα γιαπωνέζικα ο «έκπτωτος Σαμουράι», ο πολεμιστής, ο οποίος για να κερδίσει το ψωμί του ...πουλά τις πολεμικές του ικανότητες ως «ελεύθερος επαγγελματίας»! Ενα εξαιρετικό αστυνομικό θρίλερ, που σίγουρα θα συνεπάρει τον θεατή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ